Image
Croisette säljrådgivare åt Castellum i Borås.
Croisette säljrådgivare åt Castellum i Borås. Bild: Croisette

Cernera köper av Castellum

Transaktioner Cernera har ingått avtal om förvärv av fastigheten Borås Raklinjen 2 . Fastigheten innehåller lager-, industri- samt kontorslokaler och är lokaliserad i Brämhult med fördelaktigt läge intill riksväg 40.
Publicerad den 13 Oktober 2022

Fastigheten har en uthyrningsbar area på 7 924 kvm och består av två sammanhängande huskroppar. Området har haft en positiv utveckling de senaste åren. Närliggande finns bland annat kontor, sällanköpshandel, träning och matbutiker.

Cernera Fastigheter, med huvudkontor i Borås, gör en snabb expansion med målet att bli en nationell fastighetsutvecklare. Med flertalet förvärv och befintliga byggrätter bedrivs verksamheten idag på ett tiotal orter runt om i Sverige.
– Vi är glada att expandera vårt förvaltningsbestånd i Borås. För närvarande har vi flera pågående diskussioner med hyresgäster och ser behov av att kunna erbjuda ytterligare lokaler. Affären kommer förstärka vårt långsiktiga kassaflöde och etablera oss i ett nytt expansivt område, säger Lars Angwald som är vd på Cernera.

Croisette har agerat Castellums rådgivare vid försäljningen.
– Aptiten för lättindustri i regionstäder som Borås är fortsatt god bland investerare. Vi passar på att tacka Castellum för förtroendet och önskar Cernera lycka till med den fortsatta utvecklingen av fastigheten och Brämhult, säger Manfred Meyer, Senior Associate, Croisette Real Estate Partner.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Byggbranschen i skräcktoppen när konkurserna fortsätter öka

Ekonomi/Finansiering Konkurserna bland svenska företag låg i slutet på förra året redan på rekordhöga nivåer men fortsätter att öka, enligt ny statistik från kredit- och affärsinformationsföretaget UC. Inom byggsektorn har konkurstakten de sex senaste månaderna, fram till januari 2023, hittills nått den högsta nivån på tio år. Fastighetssverige har talat med ekonom Johanna Blomé om de dystra siffrorna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige