Image

CBRE satsar i transaktionshett Göteborg

Karriär Liksom i hela Sverige slogs det ett nytt rekord i transaktionsvolym i Göteborg under 2014. CBRE är en av aktörerna som satsar i den uppåtgående marknaden. - Vi har nu sju personer som arbetar dedikerat med transaktioner i Göteborg, säger Karl Persson, vice vd på CBRE i Sverige.
Publicerad den 8 Januari 2015
Karl Persson. Bild: CBRE
Karl Persson.

Senast in i CBRE:s transaktionsteam är Emma Hesslind, som bland annat arbetar med marknadsföring kring CBRE:s transaktionsuppdrag.

Enligt CBRE uppgick transaktionsvolymen i Göteborg till drygt 14 miljarder kronor under 2014, en rejäl uppgång jämfört med 2013, då volymen stannade på 4,9 miljarder kronor.

Noterbart är att investerarna är både lokala, nationella och internationella. Övrigt noterbart är att det bara är en affär över en miljard kronor (Volvos försäljning till Söderport) vilket visar att mängden affärer i numerärer också varit ovanlig hög.

Bland de största köparna kan nämnas Söderport, Balder, Niam, Victoria Park samt Stena Fastigheter.

- Vi har nu en marknadsandel om cirka 50 procent av transaktionsvolymen i de affärer som inkluderar säljrådgivare i Göteborg. Vi har nu sju personer som arbetar dedikerat med transaktioner och vi avser att växa ytterligare, säger Karl Persson.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

CBRE Sweden på Branschguiden

På CBRE är vår passion att leverera marknadsledande fastighetsrådgivning som gör det möjligt för våra kunder att blomstra – i hela världen.

CBRE Group Inc. är världens största företag inom fastighetsrådgivning med huvudkontor i Los Angeles, USA. Företaget har runt 80 000 anställda och fler än 450 kontor som stödjer fastighetsägare, investerare samt hyresgäster över hela världen.

CBRE i Sverige erbjuder strategisk rådgivning inom – fastighetstransaktioner, hyresgästrepresentation, förvaltning, uthyrning och utveckling, samt värdering. Vi arbetar även med res...

Läs mer om CBRE Sweden på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Milstolpe för Kistas stora omvandling när Klövern tar sig an 900 bostäder

Bostäder Med Kista Square Garden och 900 bostäder mitt i centrala Kista så tar Klövern sig an en ofantligt stor omvandling när Ericssons gamla kontor, intill gallerian, ska gå från kontor till bostäder och levande blandstad. Rickard Langerfors, vd för Klövern berättar om det något ovanliga projektet när Fastighetssveriges reporter mötte upp honom på plats i ett soligt Kista.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige