Image

Catena på väg att sälja för 1,6 miljarder

Transaktioner Balder är på väg att köpa 25 handelsfastigheter av Catena för 1,6 miljarder kronor.
Publicerad den 22 December 2010

Fastigheterna är belägna i Stockholm, Göteborg och Öresund.

Köpeskillingen för fastigheterna kan för närvarande inte närmare anges men kommer att grundas på Balders bud på fastigheterna om cirka 1,6 miljarder kronor från vilket belopp skall avräknas bland annat viss del av den uppskjutna skatt som belöper på fastigheterna.

Extra bolagsstämmor ska genomföras innan affären kan gå i lås, detta beroende på att Balders huvudägare Erik Selin också är styrelseledamot i Catena. Han har på grund av jäv inte deltagit i besluten.

Enligt den preliminära tidplanen kommer de extra bolagsstämmorna och avtalets undertecknande att ske under januari 2011.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Catena AB på Branschguiden

Raka spåret till smartare logistik

På ett hållbart sätt och genom samarbete utvecklar vi på Catena effektiva logistikanläggningar som försörjer storstadsregioner i Skandinavien.
Vi erbjuder Sveriges bästa nät av moderna och strategiskt placerade fastigheter som erbjuder optimala förutsättningar för ett smartare lager- och varuflöde.

Genom proaktivt arbete och kontinuerlig bevakning av trender inom logistikmarknaden kan vi säkerställa att våra kunder är rustade för framtidens logistik.

Läs mer om Catena AB på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Ishockeyikonen: "Padeln är överetablerad – det drabbar alla"

Fastighetsmarknadsdagen Jönköping HV71:s meste, och kanske bäste, spelare genom tiderna har likt många andra profiler gett sig in i padelindustrin. För Fastighetssverige berättar Johan Davidsson om varför han tror att hans Padelcenter kommer klara sig och hur aktörerna behöver tänka för att hitta lönsamhet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige