Image
Fastigheten på Östra Hamngatan 16 är totalt cirka 9 000 kvadratmeter.
Fastigheten på Östra Hamngatan 16 är totalt cirka 9 000 kvadratmeter. Bild: Castellum

Castellum hyr ut i centrala Göteborg

Uthyrning Castellum har tecknat ett hyreskontrakt med cybersäkerhetsföretaget Omegapoint om 1 255 kvadratmeter, på Östra hamngatan 16, i centrala Göteborg. Inflyttning är planerad till december 2024.
Publicerad den 23 Februari 2024

– Vi är glada över att hälsa Omegapoint välkomna som vår nya hyresgäst i dessa fantastiska lokaler på 1 255 kvadratmeter. Fastigheten har ett premiumläge i centrala Göteborg med utmärkta kommunikationsförbindelser. Vi är övertygade om att förutsättningarna är de bästa för Omegapoint att fortsätta driva sin verksamhet framgångsrikt, säger Helena Dellborg, uthyrare Castellum, region Väst.

Lokalerna är miljöcertifierade och håller hög kvalité. Det finns ett gemensamt fokus mellan Castellum och Omegapoint att göra hyresgästanpassningar i lokalen med en hög grad av återbruk och med höga hållbarhetskrav.
– Vi ser väldigt mycket fram emot att flytta in hela vår Göteborgsverksamhet i dessa fantastiska lokaler och är mycket glada över att tillsammans med Castellum ställa oss längst fram i hållbarhetsledet med återbruk och smart design i fokus, säger Anna Storm, vd Omegapoint.

– Vi ser en fortsatt hög aktivitet på kontorsmarknaden i Göteborg där många företag ser över sina lokalbehov och vill utveckla sin arbetsplats för att locka medarbetare att faktiskt komma in till kontoret. Centrala lägen och bra kommunikationer är viktigt, men också kontorets utformning och serviceutbudet i och omkring lokalen, säger Örjan Rystedt, region-vd Väst, Castellum

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Standardiserad digitalisering nödvändig, menar experten

Teknik Fastighetsbranschen står inför ett förändringstryck och måste leva upp till myndigheternas och hyresgästernas krav. Men just nu råder en nybyggaranda när det gäller digitalisering i branschen och det saknas tydliga ramar och regler. Christoffer Börjesson är head of digital accelerator på Newsec och har tydliga tankar om hur digitaliseringen bör standardiseras för att lyckas uppnå målet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige