Image

Carlyle miljardköper i Västerås

Transaktioner The Carlyle Group genomför en större fastighetsinvestering i Sverige, genom förvärvet av två gallerior i centrala Västerås. Säljare är det brittiska fastighetsbolaget Boultbee. Köpeskillingen, inklusive investering, uppgår till närmare en miljard kronor.
Publicerad den 2 Februari 2011
Thomas Lindström. Foto: Carlyle. Bild: Carlyle
Thomas Lindström. Foto: Carlyle.

Investeringen består av tre fastigheter, vilka tillsammans utgör de två galleriorna Gallerian och Punkt. Dessa ligger mitt i Västerås centrala shoppingstråk samt nära både kongresscentret och centralstationen. Galleriorna är dessutom lätta att nå med bil och med allmänna kommunikationer.

I Gallerian och Punkt finns flera ledande detaljhandelskedjor. Galleriorna har sammanlagt en uthyrningsbar yta om 45 000 kvadratmeter och cirka 1 500 parkeringsplatser. Den uthyrbara ytan utgörs främst av butiker och en mindre del av kontorsyta. Carlyle planerar för ytterligare investeringar och utveckling av galleriorna för att förbättra kvalitén och öka områdets attraktionskraft.

- Förvärvet av Gallerian och Punkt ligger i linje med vår strategi att investera i fastigheter med god utvecklingspotential. Vi avser att stärka relationerna med befintliga hyresgäster samt genomföra riktade utvecklings- och renoveringsinsatser. Vår förhoppning är att detta kommer bidra till förbättrade shoppingmöjligheter i centrala Västerås, säger Thomas Lindström, Nordenchef för Carlyle Group.

- Under finanskrisen har få utomnordiska investerare genomfört transaktioner i Sverige. Förvärvet visar emellertid att internationella investerare, såsom Carlyle, återigen ser stor potential i den svenska marknaden, avslutar Thomas Lindström.

Investeringen görs genom Carlyles fastighetsfond CEREP III.

Cederquist biträdde Boultbee i försäljningen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Unik lista: Så mycket elstöd har betalats ut till bygg- och fastighetssektorn

Lista Under de första tre dagarna sedan det att ansökan om elstöd till företag öppnade har över 17 000 företag sökt elstöd och Skatteverket har betalat ut drygt 1,9 miljarder kronor. Över 5 000 av företagen som sökt hör till bygg- och fastighetsverksamhet, det kan Fastighetssverige visa med hjälp av unik statistik över de ansökningar som hittills har beviljats och betalats ut.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige