Image

Carlyle miljardköper i Västerås

Transaktioner The Carlyle Group genomför en större fastighetsinvestering i Sverige, genom förvärvet av två gallerior i centrala Västerås. Säljare är det brittiska fastighetsbolaget Boultbee. Köpeskillingen, inklusive investering, uppgår till närmare en miljard kronor.
Publicerad den 2 Februari 2011
Thomas Lindström. Foto: Carlyle. Bild: Carlyle
Thomas Lindström. Foto: Carlyle.

Investeringen består av tre fastigheter, vilka tillsammans utgör de två galleriorna Gallerian och Punkt. Dessa ligger mitt i Västerås centrala shoppingstråk samt nära både kongresscentret och centralstationen. Galleriorna är dessutom lätta att nå med bil och med allmänna kommunikationer.

I Gallerian och Punkt finns flera ledande detaljhandelskedjor. Galleriorna har sammanlagt en uthyrningsbar yta om 45 000 kvadratmeter och cirka 1 500 parkeringsplatser. Den uthyrbara ytan utgörs främst av butiker och en mindre del av kontorsyta. Carlyle planerar för ytterligare investeringar och utveckling av galleriorna för att förbättra kvalitén och öka områdets attraktionskraft.

- Förvärvet av Gallerian och Punkt ligger i linje med vår strategi att investera i fastigheter med god utvecklingspotential. Vi avser att stärka relationerna med befintliga hyresgäster samt genomföra riktade utvecklings- och renoveringsinsatser. Vår förhoppning är att detta kommer bidra till förbättrade shoppingmöjligheter i centrala Västerås, säger Thomas Lindström, Nordenchef för Carlyle Group.

- Under finanskrisen har få utomnordiska investerare genomfört transaktioner i Sverige. Förvärvet visar emellertid att internationella investerare, såsom Carlyle, återigen ser stor potential i den svenska marknaden, avslutar Thomas Lindström.

Investeringen görs genom Carlyles fastighetsfond CEREP III.

Cederquist biträdde Boultbee i försäljningen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige