Image

Byggstart för 400-miljonersprojekt

Bygg I fredags togs det första spadtaget för Akademiska Hus satsning LUX vid Lunds universitet.
Publicerad den 26 Mars 2012
LUX. Bild: Jais arkitekter. Bild: JAIS Arkitekter
LUX. Bild: Jais arkitekter.

LUX ska tillsammans med SOL (Språk- och litteraturcentrum) föra samman alla humanistiska och teologiska institutionerna till en enhet mitt i det framväxande Kunskapsstråket. LUX och SOL blir en viktig mötesplats för studenter, lärare och forskare inom HT-fakulteterna som för första gången kan samla sin verksamhet på en och samma plats.

Investeringen för Akademiska Hus ligger på 400 miljoner kronor.

– LUX kommer att förstärka den strategiskt viktigaste noden på nedre delen av Sölvegatan och Kunskapsstråket. Det är glädjande att vi kan erbjuda vår kund möjlighet att utvecklas i bästa läge, säger Unni Sollbe, regiondirektör för Akademiska Hus Syd.

Totalt omfattar LUX 7 000 kvadratmeter nybyggnation samtidigt som de befintliga byggnaderna på 11 000 kvadratmeter förnyas helt. Inflyttning beräknas kunna ske sommaren 2014.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige