Image

Bygger 900 bostäder i Sundbyberg

Bostäder Wallenstam börjar i år bygga ett helt nytt område i Hallonbergen Sundbyberg, Umami. Här planeras för cirka 900 nya lägenheter som kompletteras med affärslokaler och mötesplatser.
Publicerad den 21 April 2016
Wallenstam påbörjar senare i år området Umami i Sundbyberg. Bild: Wallenstam
Wallenstam påbörjar senare i år området Umami i Sundbyberg.

Den första etappen med drygt 200 lägenheter och kommersiella ytor har planerad byggstart sista kvartalet 2016. Utvecklingen av redan befintliga lokaler och fastigheter påbörjas direkt.

Detaljplanen för den utvecklingstomt som Wallenstam förvärvade i mars 2015 är antagen, nu tas nästa steg tillsammans med arkitekter och stadsutvecklare. Namnet ”Umami” kommer från den femte grundsmaken, något alla känner igen men kanske inte omedelbart kan definiera. Blandad arkitektur, blandade hyresrätter och bostadsrätter samt fokus på hälsa, aktivitet och nära till upplevelser ska bidra till att skapa den känslan.

– Vår vision för Umami är inte bara att utveckla en tomt, utan att bidra till utvecklingen av ett nytt område. Under en tioårsperiod framöver kommer vi att utveckla ett nytt inspirerande område med ett brett utbud av bostäder, affärer, restauranger, mötesplatser och öppna ytor, säger Wallenstams vice vd Mathias Aronsson.

– Förutom byggandet av cirka 900 bostäder kommer projektet Umami också att stärka stadsmässiga värden för hallonbergsborna och kunna bli en spännande destination för alla sundbybergare, säger Stefan Bergström (C), stadsmiljö- och exploateringskommunalråd.

Hallonbergen har ett mycket bra läge i Sundbyberg, nära både till innerstan och flygplatsen, till Sundbybergs centrum och till naturområden. Tillsammans med de satsningar som Sundbybergs kommun gör i stadsdelen är det ett intressant område att utveckla vidare.

Ett led i utvecklingen av stadsdelen är att engagera både de som bor i Hallonbergen idag och de som kan tänkas flytta dit. Med start under våren kommer därför flera evenemang att genomföras för att öka delaktigheten i projektet.

– Upplevelser och internationella möten är viktiga delar i utvecklingen. Det kommer också att märkas då vi drar igång aktiviteterna i ”Etapp 0” för att bygga den nya stadsdelens personlighet, säger Mathias Aronsson.

Arkitektbyråerna Sandell & Sandberg och Fojab samt reklambyrån Berntzon Bylund arbetar med Wallenstam för att i detta första skede förverkliga visionen för Umami Hallonbergen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Kreditanalytikern: "Rekonstruktionshotet är inte överspelat för SBB"

Ekonomi/Finansiering På nytt står SBB:s ekonomi i fokus när likviditeten framåt ifrågasätts, denna gång av kredithuset Fitch. Fastighetssverige vände sig till Louis Landeman, chef för kreditanalys på Danske Bank, för hans åsikter om hur bolaget hanterat krisen så här långt och vilka utmaningar de har framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige