Image
Hemsö utvecklar Vänersborgs nya tingsrätt.

Hemsö utvecklar Vänersborgs nya tingsrätt

Bygg/Arkitektur Hemsö har tilldelats hyresavtalet för den nya Tingsrätten i Vänersborg. Hyresavtalet med Domstolsverket är på 15 år. Investeringen uppgår till cirka 300 miljoner kronor. Hemsö genomför projektet i samarbete med Fojab.


Cage Copher.

Fojab rekryterar Cage Copher

Karriär Fojab fortsätter sin satsning på kunskapsmiljöer och stärker nu upp med arkitekt Cage Copher, som bland annat bakom Skapaskolan i Huddinge som nominerades till Årets Bygge 2019 och Huddinge kommuns byggnadspris 2020.


Visionsbild, Torget, Trikåfabriken i Malmö.

Stena och Fojab skapar kontor i gamla Trikåfabriken

Uthyrning Fojab har tecknat avtal med Stena Fastigheter om att hyra 1 670 kvadratmeter i den gamla Trikåfabriken på Möllevången i Malmö.


Peabs och Fojabs förslag föll juryn i smaken.

Peab vinner prestigefylld markanvisning i Jönköping

Bygg/Arkitektur Peab och arkitektfirman Fojab vann det kommunala bolaget Södra Munksjön Utvecklings AB:s markanvisning för kvarter Öljetten i den nya stadsdelen Skeppsbron i Jönköping.


Inter Ikea hyr Fabriken av Hub Park.

Inter Ikea hyr nytt kontorshus i Hyllie

Uthyrning Hub Park hyr ut kontorsbyggnaden Fabriken, 3 000 kvadratmeter, i Hyllie till Inter Ikea.


Masthuggskajen.

Nytt kvarter utvecklas vid vattnet på Masthuggskajen

Bygg/Arkitektur Intill Göta älv, på Masthuggskajen, byggs en ny halvö. Här kommer Riksbyggen och Stena Fastigheter att tillsammans utveckla ett nytt bostadsområde som blir en del av den nya, pulserande och kontrastrika stadsdelen intill Järntorget. Företagen har valt att samverka med arkitektbyrån Fojab.


Fojab föreslår 650 bostäder i det gamla stenbrottet i Karlshamn.

Förslag om 650 bostäder i gammal stenbrott

Bygg/Arkitektur Stärnö, är en halvö sydväst om centrala Karlshamn, med bland annat strövområden och ett tidigare stenbrott. På uppdrag av Karlshamns kommun har Fojab nu tagit fram förslag på hur området kan utvecklas.


Flera av de arkitektkontor som Fastighetssverige varit i kontakt med uppger att de påverkas negativt av den inbromsande högkonjunkturen.

Så påverkas arkitektkontoren av branschens nedgång

Bygg/Arkitektur Under oktober har landets två största arkitektkontor varslat nästan 50 heltidstjänster. Samtidigt visar Sveriges Arkitekters branschrapport att den långa uppgången i arkitektbranschen nu är bruten. Flera av de arkitektkontor som Fastighetssverige varit i kontakt med beskriver att projekt påverkas negativt av den inbromsande högkonjunkturen.


Dungen.

Wihlborgs kontorshus Dungen vinner Stadsbyggnadspriset i Malmö

Bolag Wihlborgs har tilldelats Stadsbyggnadspriset för kontorshuset Dungen i Hyllie. Priset delades ut under Stadsbyggandets Dag.


17 och 24 våningar ska de nya landmärkena i Västra Hamnen bli.

Nytt landmärke i Västra Hamnen

Bygg/Arkitektur Ett nytt landmärke och bostadshus planeras vid Dockplatsen i Västra Hamnen. På torsdagen antog stadsbyggnadsnämnden detaljplanen för ett uppstickande hus som förändrar Malmös skyline.


Aromalund

Går igång med Aromalund

Bygg/Arkitektur Nu påbörjas fas 1 av det omfattande bostadsprojektet Aromalund, bara 300 meter norr om Lund C. Bakom projektet står det Göteborgsbaserade fastighetsutvecklingsbolaget Sjöson i nära samarbete med Fojab Arkitekter i Skåne.


Wihlborgs köper mark för att bygga Science Village Scandinavia

Transaktioner Wihlborgs har förvärvat två tomter i Science Village Scandinavia i nordöstra Lund. Tomterna omfattar totalt 4 700 kvadratmeter markyta med byggrätt för cirka 12 000 kvadratmeter kommersiella ytor, däribland områdets ikonbyggnad "Space" som bland annat ska innehålla hotell för forskare på Max IV och ESS.


Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering Malmö
Petra Jenning.

Digital modellering skapar framtidens arkitektur

Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering Malmö På Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering berättar Petra Jenning om hur ny teknik kraftigt utvecklar arkitekturen. I dag är det två veckor kvar till eventet – säkra din plats!


Fojab tar in åtta nya delägare: Ida Stavenow, Andreas Jentsch, Petra Jenning, Niklas Sonestad, Eva Ocklund, Elise Lindahl, Magnus Lundström, Anna Belfrage

Åtta nya delägare till Fojab arkitekter

Bolag Från och med 1 januari 2018 stärktes Fojabs ägargrupp med åtta nya delägare.


De får markanvisning i Rosendal

Bygg/Arkitektur Uppsala kommun har utsett sju byggprojekt till vinnare i markanvisningstävlingen för Rosendal, etapp III.


Gjuteriet 21 i Limhamns läge.

Vita Örn byggstartar i Limhamns läge

Bygg/Arkitektur Bygglovet är klart för första etappen i Vita Örns stora satsning på hyreslägenheter i Limhamns Läge. I första etappen byggs 84 lägenheter och två lokaler ska vara färdigställda i början av 2019.


Robotar – framtidens byggarbetare?

Bygg/Arkitektur Petra Jenning på Fojab Arkitekter utesluter inte att robotindustrin kan ta över nyproduktioner i framtiden, även om det finns utmaningar. ”En robot springer inte på kafferast”.


Fortsatt samarbete för BSK och Fojab på Helsingborgs lasarett

Bygg/Arkitektur Region Skåne väljer BSK och Fojab för nästa steg i utvecklingen av Helsingborgs nya sjukhusområde.


Bygger 900 bostäder i Sundbyberg

Bostäder Wallenstam börjar i år bygga ett helt nytt område i Hallonbergen Sundbyberg, Umami. Här planeras för cirka 900 nya lägenheter som kompletteras med affärslokaler och mötesplatser.


Första spadtaget för nya tingsrätten i Lund

Bygg/Arkitektur På torsdag tas det symboliska första spadtaget för den nya tingsrättsbyggnaden som ska resas strax väster om Lunds centralstation.