Image

Rosendal köper markområde i Uppsala

Transaktioner Rosendal köper tre fastigheter i Jälla av privatpersoner samt Uppsala kommun.
Publicerad den 3 November 2016

Rosendal Fastigheter förvärvar del av fastigheterna Jälla 2:3, Jälla 2:18 samt fastigheterna Jälla 2:5 och Vaksala-Lunda 13:4. Fastigheterna omfattar totalt cirka 93 hektar och säljs som en sammanhållen enhet. Säljarna är tre privatpersoner samt Uppsala kommun.

Kommunens gällande översiktsplan anger att Jälla är ett förnyelseområde som utpekats som ett stråk lämpligt för bebyggelsetillskott. Markägarna har ansökt om och erhållit positivt planbesked. Det står köparen fritt att utveckla ett förslag till detaljplan.

- Vi är glada att kunna delta i Uppsalas expansion genom den här försäljningen. Uppsala växer med drygt 2000 invånare per år och går en positiv framtid till mötes.För att möta upp en sådan utveckling är nya bostadsområden likt Jällaberg nödvändiga utifrån ett större samhällsperspektiv, säger projektledaren Anna-Carin Telin.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

David Mindus: "Uteslutande pris relativt risk avgör var vi investerar"

Bolag Sagax ökar hyresintäkter och förvaltningsresultat i det tredje kvartalet och höjer dessutom vinstprognosen för helåret. Företagets vd David Mindus berättar för Fastighetssverige hur han ser på fler förvärv framöver. Det här avgör var de investerar och då är de redo att gå in på nya marknader.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY