Image
Aromalund
Aromalund Bild: Fojab

Går igång med Aromalund

Bygg/Arkitektur Nu påbörjas fas 1 av det omfattande bostadsprojektet Aromalund, bara 300 meter norr om Lund C. Bakom projektet står det Göteborgsbaserade fastighetsutvecklingsbolaget Sjöson i nära samarbete med Fojab Arkitekter i Skåne.
Publicerad den 11 Januari 2019

Aromalund ska bli ett nytt bostadskvarter strax norr om Lunds centralstation, vid foten av Kung Oskars bro. Här utvecklas flerbostadshus om totalt cirka 165 bostäder, varav 84 lägenheter säljs i etapp ett. När hela området står färdigt består Aromalund av två likvärdiga, u-formade bostadskvarter med en bred variation av huskroppar i olika fasadmaterial och uttryck på mellan 4-6 våningsplan.

I den första fasen ligger fokus på kvarter B som ligger mellan kvarter A, längst norrut, och den kommersiella fastigheten närmast Kung Oskars bro. Kvarter B blir hjärtat i Aromalund. Här skapas fem trapphus med totalt 84 lägenheter på mellan ett och sex rum och kök, från 28 upp till 209 kvadratmeter.

– Aromalund är ett spännande projekt med potential att tillföra Lund och Lunds bostadsmarknad något nytt. Som ny fastighetsutvecklare på marknaden har vi inte en ryggsäck med oss av traditioner eller invanda mönster. Vi kan tänka i nya banor och är fria att skapa något som människor verkligen vill ha, säger Hans-Anders Karlsson, som tillsammans med Lars Sjöberg representerar Sjöson som byggherre för Aromalund.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige