Image
Magnus Uvnäs blir ny projektutvecklare på Sjöson.

Sjöson rekryterar från Kungsbacka kommun

Karriär Sjöson anställer Magnus Uvnäs som projektutvecklare. Rekryteringen gör att Sjöson kan ta sig an fler fastighetsutvecklingsprojekt samtidigt som de fortsätter att driva en rad redan pågående och framgångsrika projekt i sydvästra Sverige.


Adam Kihlberg och Linda Carlsson.

Startar kompetensbolag för träbyggande

Bolag Allt fler vill bygga miljösmart i korslimmat trä, men saknar kunskapen. Nu startar Sjöson och Sveriges mest erfarna KL-träkonstruktörer kompetensbolaget Timratec. Målet är att bli ledande i Europa och driva på den hållbara omställningen av byggbranschen med fokus på industriellt träbyggande.


Nu har Icabutiken i Sjöbo väst fått grönt ljus och utvecklingen av ett nytt handelsområde kan inledas.

Westerport – nytt handelsområde på gång i Sjöbo

Bygg/Arkitektur Nu står det klart att bygget av en ny Ica-butik på Sjöbo väst blir verklighet. Efter en lång process som nådde hela vägen till högsta instans, mark- och miljööverdomstolen, har nu kommunens nya detaljplan för området vunnit laga kraft och utvecklingen av det nya handelsområdet startar på allvar.


Magnus Johansson.

Sjösons nya toppnamn är ingen traditionell vd

Bolag Sedan årsskiftet har den erfarne entreprenören Magnus Johansson varit vd för företagsbyggaren Sjöson. Han är också styrelseordförande – och delägare sedan en tid tillbaka. Men så är han också enligt egen utsago ingen "traditionell vd". För Fastighetssverige berätta han mer om rollen, bolagets framtid – och varför han ganska snart kan komma att vara ersatt.


Magnus Johansson.

Sjöson rekryterar fd SKF-vd

Karriär Företagsbyggaren Sjöson har utsett Magnus Johansson, mångårig vd för SKF Sverige och SKF Kina, till koncern-vd. Sjöson investerar i företag och fastighetsprojekt som bidrar till en positiv samhällsutveckling och märker en starkt ökande efterfrågan från marknaden. I syfte att möta den på bästa sätt skapar bolaget nu en ny organisationsstruktur med fokus på fastighetsutveckling, mat och dryck samt industriföretag.


Sjöson har tecknat ett 15 årigt hyresavtal med hotellkedjan Nordic Choice med Petter Stordalen i spetsen. Det nya hotellet kommer att byggas i Lunds nya stadsdel Aromalund och stå klart till det tredje kvartalet 2021.

Så lyckades Sjöson locka Stordalen till Lund

Bygg/Arkitektur Byggherren Sjöson har skrivit ett 15-årigt hyresavtal med Nordic Choice Hotels i Lund. Den norska hotellaktören med Petter Stordalen i spetsen ska skapa ett kombinerat hotell och longstay-boende i Lunds nya stadsdel Aromalund. Fastighetssverige kan nu berätta detaljerna bakom avtalet.


Petter Stordalen.

Petter Stordalen öppnar hotell i centrala Lund

Bolag Lunds nya stadsdel Aromalund adderar ytterligare värde till stadens centrum. Vid sidan av bostadskvarteret står det nu klart att byggherren Sjöson AB har skrivit ett 15-årigt hyresavtal med Nordic Choice Hotels. Den norska hotellaktören med Petter A Stordalen i spetsen ska nu skapa ett kombinerat hotell och longstay-boende i byggnaden närmast Kung Oskars bro, till gagn för hela Lund.


Aromalund

Går igång med Aromalund

Bygg/Arkitektur Nu påbörjas fas 1 av det omfattande bostadsprojektet Aromalund, bara 300 meter norr om Lund C. Bakom projektet står det Göteborgsbaserade fastighetsutvecklingsbolaget Sjöson i nära samarbete med Fojab Arkitekter i Skåne.


”Regnar det i Stockholm så blir det en nyhet”

Bostäder Medan exklusiva omvandlingsprojekt går på grund och nyproducerade bostadsrätter omvandlas till hyresrätter trampar fastighetsutvecklaren Sjöson på gaspedalen. För Fastighetssverige förklarar byggherren Hans-Anders Karlsson varför bolaget bygger 160 nya premiumbostäder i Lund – utan att rädas den svalare marknaden. ”Erbjuder mer än en fin yta”.