Image
Magnus Uvnäs blir ny projektutvecklare på Sjöson.
Magnus Uvnäs blir ny projektutvecklare på Sjöson. Bild: Sjöson

Sjöson rekryterar från Kungsbacka kommun

Karriär Sjöson anställer Magnus Uvnäs som projektutvecklare. Rekryteringen gör att Sjöson kan ta sig an fler fastighetsutvecklingsprojekt samtidigt som de fortsätter att driva en rad redan pågående och framgångsrika projekt i sydvästra Sverige.
Publicerad den 16 Oktober 2021

Sjöson är en företagsbyggare från Göteborg som verkar inom flera affärsområden, varav ett är fastighetsutveckling. Tidigare har bolaget varit med och genomfört lyckade stadsutvecklingsprojekt från ax till limpa i centrala Lund och Alingsås. Nu är planen att växla upp affärsområdet med mål att bli sydvästra Sveriges närmaste fastighetsutvecklare. Med det menar Sjöson att de vill arbeta nära i fastighetsprojekten och bli en partner till kommuner, kunder och leverantörer. En viktig pusselbit för att lyckas är rekryteringen av Magnus Uvnäs.
– Vi vill utveckla attraktiva samhällen som bidrar till högre livskvalitet för de människor som ska bo och verka där. Hela fastighetsbranschen bygger på samarbete med det offentliga och med Magnus erfarenhet och expertis från kommunsidan blir vi en ännu bättre samarbetspartner till kommuner, säger Jonas Karlsson, affärsområdeschef för fastighetsutveckling på Sjöson.

Magnus Uvnäs, som i grunden är utbildad civilingenjör, lantmätare på Lunds Tekniska Högskola, kommer närmast från en av Sveriges snabbast växande kommuner, Kungsbacka. Där verkade han som exploateringsingenjör med stor kunskap kring utveckling av tidigare onyttjade markområden. Den erfarenheten har givit honom djup insikt kring och förståelse för den komplexitet som kommunala instanser och dess regelverk kan innebära för ett fastighetsprojekt.
– Sjösons positiva inställning som innebär att man ser möjligheter snarare än hinder var det som fångade mitt intresse. Med erfarenhet från min tidigare arbetsplats vet jag att det är precis en sådan aktör som kommuner uppskattar att samarbeta med", säger Magnus Uvnäs som tillträde sin nya tjänst som projektutvecklare på Sjöson den 6 september.

Med Magnus på plats kommer Sjöson ha siktet fortsatt inställt på västra och södra Sverige i allmänhet och Skåne i synnerhet. Sjöson har flera fastighetsutvecklingsprojekt på gång i tidiga skeden, bland annat det pågående projektet Westerport som kommer att bli en helt ny stadsdel och handelsplats i västra Sjöbo, ett område i Borås kommun och ytterligare ett par spännande områden i västra Skåne.

- Susanna Sundström
susanna@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Colive: Så har värderingen utvecklats

Bolag Bostadsdelningsaktören Colive har sedan tidigare Wallenstam och nu också Heba i ägarbasen. Här berättar Colives medgrundare Katarina Liljestam Beyer om hur värderingen av bolaget har utvecklats från den första såddrundan 2019 till torsdagens emission där Heba gick in, hur målet om 7 000 rum inom fem år ska nås, vilka städer bolaget har i siktet – och hur den nya frågan om covidpass hanteras.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY