Image
Magnus Johansson.
Magnus Johansson. Bild: Sjöson

Sjöson rekryterar fd SKF-vd

Karriär Företagsbyggaren Sjöson har utsett Magnus Johansson, mångårig vd för SKF Sverige och SKF Kina, till koncern-vd. Sjöson investerar i företag och fastighetsprojekt som bidrar till en positiv samhällsutveckling och märker en starkt ökande efterfrågan från marknaden. I syfte att möta den på bästa sätt skapar bolaget nu en ny organisationsstruktur med fokus på fastighetsutveckling, mat och dryck samt industriföretag.
Publicerad den 12 Mars 2020

– När vi bestämde oss för att rekrytera någon som kan förädla vår organisation var valet enkelt. Magnus Johansson har den kompetens vi söker och delar vår värdegrund och syn på tillväxt, säger Lars Sjöberg, en av Sjösons två grundare.

Magnus Johansson beskriver sig som "en strukturerad entreprenör" med en lång och framgångsrik karriär inom näringslivet. Han har bland annat varit vd för såväl SKF Sverige som SKF Kina. Det senare var under perioden när verksamheten i Kina gick från fyra till tolv fabriker. Han ansvarade också för större förändringsarbeten och global affärsutveckling.

– Det jag främst tillför Sjöson är kombinationen av att förstå storbolagets visionära tänk och en ledarstil där jag får det dagliga att fungera. Jag triggas av att utveckla affärer och människor, och det får jag verkligen göra på Sjöson, säger Magnus Johansson.

Sjöson är en företagsbyggare som vill bidra till en positiv samhällsutveckling. Därför investerar bolaget i verksamheter som bidrar till det. Tre exempel är Fristad Bygg (ledande i att bygga hållbara, klimatsmarta träkonstruktioner), Sjömat (ledande inom spårbarhet för produkter från havet) och 2 Ctrl (energieffektiv fastighetsautomation).

– Fastighetsutveckling är ett intressant område där vårt tankesätt är mycket attraktivt. Mat och dryck är ett annat, givet ändringar i såväl matvanor som matkultur. Slutligen kommer vi att investera i industriföretag som kan och vill bidra till en bättre framtid.

Magnus Johansson tillträdde sin tjänst 1 januari 2020.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige