Image
Nu har Icabutiken i Sjöbo väst fått grönt ljus och utvecklingen av ett nytt handelsområde kan inledas.
Nu har Icabutiken i Sjöbo väst fått grönt ljus och utvecklingen av ett nytt handelsområde kan inledas. Bild: Melica

Westerport – nytt handelsområde på gång i Sjöbo

Bygg/Arkitektur Nu står det klart att bygget av en ny Ica-butik på Sjöbo väst blir verklighet. Efter en lång process som nådde hela vägen till högsta instans, mark- och miljööverdomstolen, har nu kommunens nya detaljplan för området vunnit laga kraft och utvecklingen av det nya handelsområdet startar på allvar.
Publicerad den 8 Juli 2020

– Det här är startskottet för utvecklingen av Sjöbo väst som vi med glädje sett fram emot. ICA:s etablering är en viktig del i det nya handelsområdet, men vi ser också att det kommer att stärka hela kommunens attraktionskraft och bidra till ett stort antal arbetstillfällen, säger Claes Melin, grundare av Sjösonkopplade Melica Invest och tillsammans med kommunen initiativtagare till Sjöbo väst utveckling.

Detaljplanen för handelsområdet klubbades av kommunen redan för över ett år sedan, men planen överklagades. När mark- och miljööverdomstolen i maj valde att inte ta upp frågan, vann kommunens detaljplan strax därpå laga kraft och nu står det alltså klart att det Ica-bygget blir av. Entreprenören är vald och redan efter sommaren sätts spaden i marken.

– Vi är väldigt glada över den kommande öppningen som planeras till hösten 2021. Och ser fram emot att få erbjuda alla kunder, både boende i Sjöbo och omkringliggande kommuner, möjligheten att ta del av en ny modern butik, säger Håkan Ronnlycke, etableringschef på Ica Sverige AB.

Visionen för Sjöbo väst stannar inte vid ett växande handelsområde med ett stort utbud. Här planeras även för ett större bostadsområde, en av Sveriges modernaste skolor och idrottshall.

– Vi tror så mycket på Sjöbos framtid och växtkraft att vi planerar för en helt ny stadsdel. Här vill vi bygga bostäder för boende i livets alla skeden och möta människors olika behov. För att göra det krävs både en närliggande skola och ett bra kommersiellt utbud som kompletterar det nuvarande i centrum. Det är ett projekt som stärker hela kommunen och skapar förutsättningar för ett bättre sätt att leva, säger Claes Melin.
I samband med att detaljplanen vann laga kraft presenteras också ett nytt namn för projektet - Sjöbo väst blir Westerport.

– Vi vill ge utvecklingen av området en tydlig identitet med fortsatt geografisk koppling till Sjöbo som helhet, säger Claes Melin.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Akelius vd: Det är svårt att ge prognoser

Bolag Framtiden är mer osäker än vanligt och Akelius har intagit en försiktig inställning till nya investeringar för att upprätthålla ett stabilt finansiellt läge. Företagets vd Ralf Spann berättar för Fastighetssverige hur länge han tror den här osäkerheten håller i sig, hur transaktionsmarknaden ser ut och skillnaden mellan olika geografier.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY