Image
Bild: Istock

Sjöson förvärvar Bright Living

Transaktioner Sjöson förvärvar det starkt hållbarhetsprofilerade bostadsutvecklingsbolaget Bright Living. Företaget har utvecklat miljö- och energicertifierade bostadsområden sedan 2012.
Publicerad den 28 November 2023

— Att Bright Living får Sjöson som ägare öppnar många dörrar och ger oss möjlighet att accelerera utvecklingen, vilket känns oerhört spännande för oss som har en affärsidé som inbegriper att förändra världen, säger Peter Dahlkvist som är medgrundare och vd på Bright Living.

Sjöson Fastighetsutveckling och Bright Living skapar en kraftfull allians för hållbar bostadsutveckling ur ett vidare perspektiv. Förvärvet skapar möjligheter att kombinera expertis, tillgångar och nätverk. Peter Dahlkvist, som leder satsningen inom hållbar byggnation, förstärker Sjösons kompetens och kommer att driva befintliga projektet vidare. Inom koncernen ingår även konstruktionsföretaget Timratec vars specialitet är trähus. Ambitionen är att Bright Living med stöd av Timratec ska bli en komplett aktör för utveckling av bostäder med lågt koldioxid.

Sjösons grundare är nöjda över förvärvet av Bright Living.
— Bostäder står för cirka 30 procent av de totala koldioxidutsläppen. Att vi förvärvar Bright Living är ett led i att stärka vår ställning inom hållbart bostadsbyggande och inspirera andra aktörer att bygga mer hållbart, säger Lars Sjöberg som är delägare av Sjöson tillsammans med kompanjonen Hans-Anders Karlsson.
— Det är få som vågar satsa på hållbarhet och bostadsutveckling just nu. Vi har mod att satsa på det som vi tror på, oavsett världsläget. För oss är både hållbarhet och Bright Living en långsiktig satsning, tillägger Hans-Anders Karlsson.

Förvärvet av Bright Living genomfördes under november 2023 och bolaget är nu ett helägt dotterbolag till Sjöson Fastigheter. Peter Dahlkvist fortsätter som vd i bolaget.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Lista: Rabatterna sjunker i sektorn – men dominerar fortsatt

Lista De noterade fastighetsbolagen på de två största listorna har nu alla lämnat sina bokslut för 2023 och man kan fortsatt konstatera att utefter substansvärdena som rapporterats så är det så att nästan alla bolagen handlas till rabatt på börsen, även om de minskat efter fastighetsrallyt på börsen under Q4. Här presenterar Fastighetssverige en färsk lista uppdaterad efter rapportfloden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige