Image
Per Johansson.
Per Johansson. Bild: Brinova / Sebastian Sandström

Brinova förvärvar bostäder i Staffanstorp

Transaktioner Brinova har tecknat avtal om förvärv av en bostadsfastighet, Hjärup 4:306. En fastighet av hög kvalitet både avseende energiklass, materialval, utrustning och utemiljö samt belägen på absolut bästa läge i Hjärup nära allmänna kommunikationer till Lund och Malmö.
Publicerad den 28 Januari 2022
Annons
Image

Fastigheten tillträds i samband med att byggnaden är slutbesiktigad, vilket beräknas ske under det första kvartalet 2024. Transaktionerna sker i bolagsform och baseras på ett underliggande fastighetsvärde om 83 miljoner kronor.

Fastigheten kommer att ha en uthyrningsbar bostadsyta om cirka 2 000 kvadratmeter, innefatta 34 bostadslägenheter och är belägen nära allmänna kommunikationer, förskolor, skolor och annan samhällsservice. I området finns idag egna hem och bostadsrätter och dessa lägenheter kommer bli ett bra komplement för ett varierat bostadsutbud. Lägenheterna byggs med hög standard och till varje lägenhet hör en balkong eller uteplats. Beräknade hyresintäkter uppgår till fyra miljoner kronor.

Brinova har fokus på att produktionen av fastigheten ger en bra energiklassificering som leder till låga energikostnader, möjlighet för effektiv löpande förvaltning samt låga underhållskostnader för att kunna säkerställa en hög överskottgrad.

Vd Per Johansson kommenterar förvärvet:
– Fastigheten blir ett utmärkt tillskott till Brinovas fastighetsportfölj i en kommun där vi redan är representerade. Fastigheten, med bra energiklassificering förstärker Brinovas fokus på att växa hållbara fastigheter som kan förvaltas med befintliga resurser, en kostnadseffektiv förvaltning.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Brinova på Branschguiden

Brinova utvecklar och förvaltar primärt bostäder och samhällsfastigheter belägna på utvalda orter med goda kommunikationer i södra Sverige.
Verksamheten kännetecknas av långsiktighet, samverkan med aktörer inom samhällssektorn och inte minst en lokal egen engagerad förvaltning på de orter där bolaget aktivt valt att verka. Värden skapas genom selektiva förvärv, effektiv fastighetsutveckling och en aktiv förvaltning.
Ett starkt kassaflöde medger möjliggör en fortsatt utveckling av verksamheten.
Brinovas B-aktie är noterad på Nasdaq Stockholm och handlas på Small Cap-l...

Läs mer om Brinova på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Vd-byte på Castellums coworkingbolag

Bolag Castellumägda coworkingbolaget United Spaces byter vd till hösten. Avgående vd:n Yvonne Sörensen Björud berättar för Fastighetssverige om beslutet att lämna, om tiden i bolagen och om framtidsplanerna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige