Image
Brinova har förvärvat anrika cityfastigheter i Helsingborg för över 400 miljoner kronor.
Brinova har förvärvat anrika cityfastigheter i Helsingborg för över 400 miljoner kronor. Bild: Brinova

Brinova förvärvar anrika cityfastigheter i Helsingborg

Transaktioner Brinova har tecknat avtal om förvärv av fyra anrika cityfastigheter, Helsingborg Göta 1, Fiskaren 27, Magnus Stenbock 8 och Norden 9. Fastigheterna är belägna i de centrala delarna av Helsingborg och består främst av vård, kontor, utbildning och hyresbostäder. Tillträde sker omgående och förvärvet finansieras delvis genom emission av egna aktier i Brinova.
Publicerad den 16 September 2021

Fastigheterna har en total uthyrningsbar yta om cirka 12 300 kvadratmeter. Hyresvärdet uppgår till 26 miljoner kronor och de förvärvas för ett underliggande fastighetsvärde om 437 miljoner kronor.

Fastigheten Helsingborg Göta ligger mitt i centrala Helsingborg mitt emot centralstationen. Det är en typisk cityfastighet med butiker och restaurang på markplan men den största ytan förhyrs av en gymnasieskola.

Fastigheten Helsingborg Fiskaren 27 ligger även den centralt i Helsingborg vid konserthuset. Fastigheten inrymmer främst vård i form av tandläkarmottagningar och av hyresbostäder. I fastigheten finns underjordiskt garage.

Fastigheten Magnus Stenbock 8 ligger mitt på Kullagatan, Helsingborgs citys shoppingstråk. I markplan är det butiker och de övre våningarna består av, förutom befintliga hyresbostäder, kontorslokaler som ska omvandlas till hyresbostäder. Till fastigheten finns parkeringsplatser.

Fastigheten Norden 9 ligger mitt på Stortorget, så centralt det går att komma i Helsingborg. I markplan består hyresgästerna främst av en banklokal. Övriga ytor är kontor.

Vd:n Per Johansson kommenterar förvärvet och tillträdet:
– Fastigheterna blir ett utmärkt tillskott till Brinovas fastighetsportfölj i Helsingborg, vilket ger oss en utökad plattform i kommunen. Genom att de förvaltas av den befintliga organisationen ger det även ett betydande tillskott till vårt förvaltningsresultat.

Brinova förvärvar fastigheterna genom bolag med tillträde idag den 15 september. Förvärvet finansieras med kreditfaciliteter samt emission av egna aktier i Brinova. Styrelsen har därför med stöd bemyndigande från årsstämman den 5 maj 2021, idag beslutat om emission av 4 816 063 aktier av serie B i Brinova riktad till säljaren av fastighetsbolagen, Bevaclean Aktiebolag. Teckningskursen uppgår till 45,369 kronor per aktie och är baserat på ett vägt genomsnittspris med en rabatt om tre procent. Priset motsvarar en premie om cirka 1,5 procent mot stängningskursen på Nasdaq Stockholm den 14september 2021.

Nyemissionen innebär att antalet aktier i Brinova ökar med 4 816 063 från 92 581 273 till 97 397 336. Aktiekapitalet ökar med 19 264 252 kronor, från 370 325 092 kronor till 389 589 344 kronor. Nyemissionen medför en utspädning om cirka 5,2 procent baserat på det totala antalet aktier i Brinova före Nyemissionen.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Brinova på Branschguiden

Brinova utvecklar och förvaltar primärt bostäder och samhällsfastigheter belägna på utvalda orter med goda kommunikationer i södra Sverige.
Verksamheten kännetecknas av långsiktighet, samverkan med aktörer inom samhällssektorn och inte minst en lokal egen engagerad förvaltning på de orter där bolaget aktivt valt att verka. Värden skapas genom selektiva förvärv, effektiv fastighetsutveckling och en aktiv förvaltning.
Ett starkt kassaflöde medger möjliggör en fortsatt utveckling av verksamheten.
Brinovas B-aktie är noterad på Nasdaq Stockholm och handlas på Small Cap-l...

Läs mer om Brinova på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

"För Sveriges ekonomi och för sysselsättningsgraden är detta en katastrof"

Bolag K-Fastigheter meddelade i förra veckan att dotterbolaget K-Prefab tecknat avtal med leverantörer av cement för koncernens beräknade totala produktionsvolym under 2022. Vd:n och grundaren Jacob Karlsson berättar hur man lyckats med det, hur man klarar sina mål om klimatpositiva prefabstommar med importerad cement och hur han tycker att man bör agera för att undvika den cementkris som riskerar att vara i antågande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY