Image

Bravida får stort uppdrag i Norrköping

Bygg/Arkitektur Bravida har ingått avtal om partneringprojekt med Skanska när Lundbergs bygger 392 miljöcertifierade bostäder i anslutning till Industrilandskapet i centrala Norrköping.
Publicerad den 18 Maj 2016
Bravida har ingått avtal om partneringprojekt i Norrköping för 392 miljöcertifierade bostäder. Bild: Bravida
Bravida har ingått avtal om partneringprojekt i Norrköping för 392 miljöcertifierade bostäder.

Bravida får förtroende att installera el, vs, ventilation och styr till ett ordervärde av 76,4 miljoner kronor.

– Det är med stor tillfredsställelse vi nu knyter Bravidas samtliga kompetenser till projektet Kvarnbacken och därmed inleder vi nu ett flerårigt nära samarbete till gagn för projektet och utvecklingen av våra respektive organisationer, säger Jan-Erik Lundh, projektchef på Skanska.

De totalt elva husen kommer ha lägenheter som varierar från ett till fem rum och kök med gemensamt garage under mark. De nya bostadshusen ska miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad Silver där viktiga fokusområden är energieffektivitet, ventilationssystem och god inomhusmiljö.

– Det kommer bli ett spännande projekt i ett attraktivt område i Norrköping. Här får vi visa på vår breda kompetens inom våra verksamhetsområden och leverera moderna tekniska lösningar med höga krav på låg energianvändning, säger Thommy Lundmark, tf divisionschef på Bravida division Nord.

Femton av Bravidas medarbetare kommer jobba med projektet, som redan är igång med etappvis färdigställande och inflyttning. Det sista huset beräknas vara färdigt för inflyttning hösten 2019.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Efter NCC-försäljningen – så ser Nordstjernans framtida investeringsstrategi ut

Bolag Ax:son Johnson-ägda Nordstjernan fortsätter minska sitt innehav i bygg och fastigheter i och med försäljning av sex miljoner aktier, motsvarande 6,1 procent av kapitalet, i NCC till Obos. Bolagets vd Peter Hofvenstam berättar för Fastighetssverige varför man valt att minska exponeringen mot bygg och fastigheter och var man ser framtida investeringar.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige