Image
Adam Cocozza.
Adam Cocozza. Bild: Botrygg

Botrygg fortsätter expandera i Uppsala

Bostäder Tilldelas mark för ytterligare 125 hyresrätter i Uppsala.
Publicerad den 12 Oktober 2019

I Rosendal söder om Universitetsområdet har Botrygg fått en option för ca 125 lägenheter med hyresrätt. Botrygg skall nu ta fram ett projektförslag för kommunens godkännande varefter ett markanvisningsavtal kommer tecknas.

– Vi är glada att vi fått möjlighet att fortsätta att bygga upp ett förvaltningsbestånd i Uppsala, säger Adam Cocozza, VD på Botrygg.

Stadsdelen Rosendal byggs i fem etapper, där Södra Rosendal kallas etapp 1. Etapp 2 ligger i nordost mot Dag Hammarskjölds väg och etapp 3 norr om Södra Rosendal mellan Torgny Segerstedts allé och Stadsskogen. Botrygg ska även verka för att projektet beviljas det statliga investeringsstödet för hyresrätter med lägre hyror.

– Vi på Botrygg vill kunna erbjuda våra hyresgäster ett prisvärt boende som de upplever ger dem valuta för pengarna. För oss är det en självklarhet att använda oss av investeringsstödet, säger Cocozza.

Botrygg startade i våras byggandet av 172 hyresrätter samt en förskola i Östra Sala Backe. I det projektet arbetar Botrygg och KTH Live in Lab med ett forskningsprojekt som syftar till att kartlägga de boendes påverkan på energiförbrukningen.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige