Image
Peter Wallin, vd för Bonava.
Peter Wallin, vd för Bonava. Bild: Karl Nordlund

Bonavas försäljning av ryska verksamheten i farozonen

Bolag Bonava bedömer att köparen av bolagets verksamhet i S:t Petersburg inte kommer erhålla nödvändiga tillstånd från relevanta myndigheter för att genomföra förvärvet.
Publicerad den 18 November 2022

I oktober offentliggjorde Bonava att det hade ingått ett avtal med det ryska fastighetsutvecklingsbolaget G-Group, rörande försäljning av Bonavas dotterbolag i Ryssland. Slutförandet av transaktionen är beroende av godkännande från ryska myndigheter, en process som uppgavs vara komplicerad givet rådande omständigheter och det geopolitiska läget. Bonava har fått information från köparen som gör att Bonava i nuläget bedömer att köparen sannolikt inte kommer att erhålla nödvändiga tillstånd från relevanta myndigheter. Bonava utvärderar erhållen information och möjliga alternativ och lämnar ytterligare information när sådan finns tillgänglig.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Efter Oceana-branden – Liseberg behöver över en miljard i kapitaltillskott

Bolag Som en direkt konsekvens av den förödande branden i Oceana har det uppstått en kapitalbrist i ett av Lisebergs dotterbolag, och i väntan på försäkringsersättningens utbetalning krävs nu en "bokföringsteknisk lösning" som måste hanteras skyndsamt. Samtidigt visar den pågående utredningen att skadorna på Oceana är mindre än först befarat. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige