Image

Betonmast bygger kontor åt Stena Fastigheter

Bygg/Arkitektur Betonmast Göteborg har tecknat totalentreprenadavtal med Stena Fastigheter för byggnation av den nya kontorsfastigheten Stuveriet på Masthuggskajen. Ordersumman uppgår till cirka 190 miljoner kronor.
Publicerad den 4 Mars 2020
Stena Fastigheters nya kontor Stuveriet byggs på Masthuggskajen. Bild: Stena Fastigheter
Stena Fastigheters nya kontor Stuveriet byggs på Masthuggskajen.

Den nya kontors- och mötesplatsen Stuveriet består av 16 våningsplan med café, bistro och sportlounge. På plan 13 planeras ett orangeri och en terrass med vidsträckt utsikt över hamninloppet. En bra plats att träffa kunder på, eller möta kollegor och vänner. I gemensamma lokaler på flera våningar finns det alla möjligheter att umgås och inspireras över företagsgränserna. Ytterligare två plan byggs till på Stena Fastigheters befintliga kontorsbyggnad intill. Totalytan ligger på nästan 10 000 kvadratmeter.
– Vi är oerhört stolta över att ha fått Stena Fastigheters förtroende att uppföra denna ikonbyggnad som kommer att göra ett stort intryck på Göteborgs skyline, säger Magnus Attemalm, vd för Betonmast Göteborg.

Stuveriet byggs på Masthuggskajen, mitt i hjärtat av den kulturella och kreativa delen av stan. Här finns alla pusselbitarna för ett spännande och balanserat liv, både på jobbet och efter. Träning, teater, konserter, krogar – livet på kajen är fullt av möjligheter och inspirationen.
– Masthuggskajen har varit vårt hem i över 50 år och här finns vårt hjärta. Nu bygger vi ett nytt kontor, Stuveriet, med plats för många fler företag på denna kulturella och kreativa plats, vilket känns fantastiskt, säger Agneta Kores, vd för Stena Fastigheter Göteborg.

Det totala ordervärdet ligger på 190 miljoner kronor. Beräknad inflyttning är våren 2022.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige