Image

Besqab köper mark i Uppsala

Transaktioner Besqab förvärvar mark på Kapellgärdet i Uppsala och planerar för cirka 150 bostäder och en förskola. Säljare är bostadsrättsföreningen Djäknen och Rikshem.
Publicerad den 4 Juli 2017
Besqab förvärvar mark på Kapellgärdet i Uppsala och planerar för cirka 150 bostäder och en förskola. Bild: Besqab
Besqab förvärvar mark på Kapellgärdet i Uppsala och planerar för cirka 150 bostäder och en förskola.

Lägenheter, radhus och en förskola ska växa fram på Kapellgärdet i närheten av Uppsala centrum. Idag utgörs området, i hörnet av Vattholmavägen och Gamla Uppsalagatan, av parkeringsplats och gräsmatta.

Den förlängning av staden som Besqab planerar för, med allt från mindre lägenheter till radhus, erbjuder en variation som kommer att passa människor i olika faser av livet.

Området har ett kollektivtrafiknära läge och kommer att ha grönskande ytor och fina innergårdar för flerbostadshusen som radhusen och förskolan ansluter mot.

– Vi har tidigare utvecklat flera områden med eftertraktade bostäder i Uppsala och det är glädjande att vi nu får möjlighet att fortsätta utveckla en förlängning av stadskärnan i ett alltjämt växande Uppsala, säger Albert Koistinen, regionchef på Besqab.

I området kommer flera byggherrar att vara inblandade, med olika upplåtelseformer - hyresrätter, bostadsrättsföreningar, radhus, förskola och andra verksamhetslokaler.

Planerad byggstart är i början av 2019.

- Anthon Näsström
anthon@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY