Image

Besqab köper byggrätter vid Solna centrum

Transaktioner Besqab har tecknat avtal om förvärv av drygt 300 byggrätter med attraktivt läge vid Solna Centrum. Säljare är Unibail-Rodamco och köpeskillingen uppgår till cirka 650 miljoner kronor.
Publicerad den 27 December 2016

Tillträde beräknas ske under 2018.

Läget är mycket centralt i Solna och i närområdet finns både tunnelbana och tvärbana. De nya bostäderna är startskottet för omvandlingen av Solnavägen till en stadsgata och utvecklingen av stadsmiljön kring Solna Centrum.

Besqabs förvärv innefattar drygt 300 byggrätter för bostadsrättslägenheter.

Försäljningsstart beräknas till 2018.

- Vårt bostadsprojekt Charlottenburgsparken vid gamla Råsunda färdigställs under 2017. Då är det extra glädjande att vi nu kan fortsätta erbjuda attraktiva bostäder invid Solna Centrum, säger Johan Westring, chef för affärsutveckling och exploatering på Besqab.

Köpeskillingen uppgår till cirka 650 miljoner kronor och en första betalning kommer att erläggas vid tillträde som beräknas till 2018. Tillträde villkoras av att ny detaljplan för bostäder kommer till stånd.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige