Image

Besqab planerar 300 bostäder i Vaxholm

Bostäder Besqab vann nyligen Vaxholms stads tävling om byggnation av cirka 300 bostäder på Norrberget i centrala Vaxholm.
Publicerad den 16 Maj 2017
Vaxholm får 300 nya bostäder. Bild: Ettelva arkitekter
Vaxholm får 300 nya bostäder.

Vaxholms kommun utlyste för en tid sedan en tävling bland ett antal bostadsutvecklare för att få förslag till hur det tidigare skolområdet vid Norrberget ska kunna byggas om till bostadsområde. Besqab hade det vinnande förslaget. Det omfattar cirka 300 bostäder – såväl lägenheter som radhus.

- Vi har utgått från att det ska vara en varierad bebyggelse för att passa människor i olika faser av livet. Det blir en modern arkitektur med respekt för den befintliga miljön. Vi har planerat för småskaliga kvarter med vidsträckt utsikt mot Vaxholmsfjärden, säger Lotta Niland, regionchef på Besqab.

Planarbetet har påbörjats och kommer nu att anpassas efter Besqabs vinnande förslag för området.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Savills IM stärker teamet – rekryterar från Blackrock: "Fantastisk möjlighet"

Bolag Savills IM fortsätter stärka sitt team. Den gången är det Johan Bark som ansluter från Blackrock och tar rollen Head of Client Capital, Nordics. Han berättar för Fastighetssverige vad som lockade med rollen och vad han hoppas åstadkomma, vad han tar med sig från Blackrock och var han ser Savills IM i Norden framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY