Image

Berggren & Bergman bygger för Kiruna nya centrum

Bygg/Arkitektur Berggren & Bergman, ett helägt dotterbolag till Veidekke, har fått i uppdrag av LKAB att utföra mark- och infrastrukturarbeten för 400 lägenheter i ett helt nytt bostadsområde i anslutning till Kirunas nya centrum. Arbetet påbörjas i juli 2018 och beräknas vara klart i oktober 2019.
Publicerad den 21 Augusti 2018

LKAB ska bygga tusentals nya bostäder och kommersiella lokaler de kommande åren och är en viktig spelare i utvecklingen av Kirunas nya centrum.

– Det här är ett otroligt spännande projekt och vi är naturligtvis mycket glada över förtroendet från LKAB. Här har vi en möjlighet att jobba på det sätt vi vet fungerar bäst, i samverkan med fokus på involvering. När vi arbetar involverande med kund, samarbetspartners, projektörer och medarbetare når vi maximal effektivitet och kvalitet. Vi kan lägga fokus på ekonomi, framdrift och produktionslösningar i samverkan, säger Mathias Rönnholm, regionchef Veidekke Anläggning Nord.

Projektet är en utförandeentreprenad.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige