Image

Balder storsatsar på lägenheter i Köpenhamn

Transaktioner Balder köper ett bostadsprojekt i Köpenhamn av Skanska för cirka 1,3 miljarder kronor. Balder bygger dessutom ytterligare 160 lägenheter i Köpenhamn. Den sammanlagda investeringen för Balder fram till sista kvartalet 2018 uppgår till cirka 1,9 miljarder kronor.
Publicerad den 11 Augusti 2015
Balder köper ett bostadsprojekt av Skanska i Köpenhamn. Bild: Skanska
Balder köper ett bostadsprojekt av Skanska i Köpenhamn.

Affären kommunicerades i mitten av juli.

Skanska har utvecklat projektet och kommer att utföra byggnationen av de omkring 430 lägenheterna med en total yta om cirka 42 000 kvadratmeter.

Fastigheten har ett attraktivt läge i ett nytt bostadsområde, strax utanför centrala Köpenhamn, nära Öresundskusten, Amager Strandpark och Öresunds tunnelbanestation.

Byggarbetena har inletts och kommer att vara avslutade i september 2018.

Balder har även fått bygglov för 160 lägenheter i Örestad Syd intill Balders befintliga byggnation och där Balder sedan flera år äger lägenheter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Ishockeyikonen: "Padeln är överetablerad – det drabbar alla"

Fastighetsmarknadsdagen Jönköping HV71:s meste, och kanske bäste, spelare genom tiderna har likt många andra profiler gett sig in i padelindustrin. För Fastighetssverige berättar Johan Davidsson om varför han tror att hans Padelcenter kommer klara sig och hur aktörerna behöver tänka för att hitta lönsamhet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige