Image
Arwidsro köper City Gross-fastigheten i Ingelsta, Norrköping.
Arwidsro köper City Gross-fastigheten i Ingelsta, Norrköping. Bild: Arwidsro

Arwidsro köper av Corem i Ingelsta, Norrköping

Transaktioner Arwidsro förvärvar fastigheten Järnet 5 av Corem. Förvärvet omfattar cirka 15 000 kvadratmeter uthyrningsbar area med ett fastighetsvärde om 284 miljoner kronor och ett hyresvärde om 19,2 miljoner kronor.
Publicerad den 21 December 2021

Den dagligvaruankrade fastigheten har en genomsnittlig hyreslängd om cirka fyra år och en ekonomisk beläggningsgrad på 100 procent.
Fastigheten är ankrad av City Gross och andra väl kända hyresgäster så som Jysk och Granngården. Arwidsro tillträder 1 februari 2022.

– Jag kan med glädje konstatera att vi stärker vår relation med Bergendahls-gruppen ytterligare, nu med vår första City Gross-butik. Utöver det så etablerar vi nu en närvaro i Norrköping vilket känns jätteroligt, säger Gustav Lilliehöök, transaktionsansvarig, Arwidsro.

Järnet 5 är beläget i Ingelsta handelsområde i ett strategiskt läge längs med E4 och E22 och med naturreservatet Ingelstad ekbackar som intilliggande granne. Ingelstad ekbackar utgörs av ett par kullar med tätt stående riktigt gamla och grova ekar, många av dem uppemot 500 år gamla.

– En handelsfastighet med naturreservat som närmaste granne är något utöver det vanliga. Vi har genomfört förstudie för certifiering enligt Miljöbyggnad iDrift. Utöver fortsatt certifieringsprocess kommer vi omgående inleda en ekologisk analys i syfte att bland annat stärka biologisk mångfald med koppling till Ingelsta ekbackar, säger Maria Björkling, affärsutvecklare och hållbarhetsansvarig, Arwidsro.

– Vi är väldigt glada att addera ytterligare en stark dagligvaruankrad fastighet med kompletterande lågprishandel till vår portfölj, säger Peter Zonabend, vd, Arwidsro.

Arwidsro biträddes av Christer Johard, Michela Westin och Andrea Sedvall på Advokatfirman Cederquist.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Corem Property Group på Branschguiden

Corem har sedan starten 2007 förvärvat, förvaltat och förädlat kommersiella fastigheter i Sverige och Danmark. Vi har ett långsiktigt perspektiv i allt vi gör och förvaltar fastigheterna med egen personal med målet att vara en riktigt bra affärspartner, med närhet till våra hyresgäster.

Genom 2021 års förvärv av Klövern kompletterades Corems bestånd av fastigheter för citynära logistik med Klöverns bredare fastighetsbestånd med tonvikt på kontor. Tillsammans är vi nu ett av Nordens ledande fastighetsbolag, med ett brett utbud av kommersiella lokaler och fortsatt foku...

Läs mer om Corem Property Group på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Sannolikt med sprickande bostadsbubbla: "Politiken måste desarmera krisen"

Bostäder Hur måste eller bör bostadspolitiken förändras och vad är solidarisk bostadspolitik? Det har en grupp på sex forskare har kartlagt i boken "Kris i bostadsfrågan". Fastighetssverige ringde upp en av forskarna för att höra vad de kommit fram till.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige