Image
Hotell Aiden Skavsta.
Hotell Aiden Skavsta. Bild: Connect Skavsta Property

Arlandastad Group säljer i Skavsta

Transaktioner Arlandastad Group, genom dotterbolaget Stockholm Skavsta Flygplats AB, avyttrar cirka 7 300 kvadratmeter mark i Skavsta för 17 miljoner kronor till Connect Skavsta property AB.
Publicerad den 9 April 2024

Stockholm Skavsta Flygplats har fram till idag stått som ägare av marken där Connect Skavsta Propertys hotell Aiden är beläget. Hotellet har sedan 2007 långtidsarrenderat marken.
– Idag står hotellet på ofri grund, genom att själva äga marken får vi till en bättre lösning, där vi kan fokusera på hotellets långsiktiga utveckling i Skavsta. I takt med att Stockholm Skavsta Airport utvecklas och arbeten med Ostlänken fortgår ökar efterfrågan av övernattning. Idag har hotellet 145 hotellrum. Ytterligare 75 hotellrum kan inredas alternativt anpassas till kontor för att möta en ökad efterfrågan på kort tid, säger Thomas Söderlund, Connect Skavsta Property.

Köpeskillingen 17 miljoner kronor ger ett markvärde om 2 329 kronor per kvadratmeter, vilket vida överstiger den externa värderingen av marken. Arlandastad Group har sedan tillträde i Skavsta arbetat fram en långsiktig plan för områdets utveckling. Bolaget har fokuserat på bland annat förebyggande arbeten inför Ostlänken, detaljplanearbeten och påbörjat renoveringar av befintliga fastigheter i området.
– Det är glädjande att våra kort- och långsiktiga arbeten i Skavsta redan har gett en god effekt. Med ett lågt ingångsvärde av marken och en försäljning som mer än väl överstiger den externa värderingen har vi gjort en bra affär som ligger i linje med hur vi förädlar vår mark samtidigt som våra övriga mark- och byggrättsvärden påverkas positivt. Samarbetet med Connect kommer att fortsätta i samma goda anda, precis som tidigare, för en fortsatt utveckling av Skavsta, säger Dieter Sand vd för Arlandastad Group som äger Stockholm Skavsta Flygplats.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige