Image

Arcona får hotelluppdrag i Stockholm

Bygg Byggbolaget Arcona har vunnit projektet att förvandla Torsgatan 10 i Stockholm till den finska hotelloperatören Omenas första etablering i Stockholm. Arbetet har redan påbörjats och hotellet planeras stå klart i början av 2012.
Publicerad den 17 December 2010

Arcona har fått i uppdrag att som totalentreprenör göra en omfattande ombyggnation av fastigheten vilket innefattar cirka 250 rum.

- Det är alltid väldigt spännande att få vara med och introducera ett nytt koncept i Sverige. Vi har 8 000 kvadratmeter på tolv våningsplan som vi ska förvandla till ett komplett modernt hotell och arbetet har precis börjat, säger Arne Svensson, projektledare projektchef Arcona.

Förvaltare är Förvaltnings AB Stadsmuren och hotellet är ritat av den finska arkitektbyrån Aitoaho & Viljanen. Plan 4-11 kommer att vara hotellutrymmen och plan 3 (gatuplan) kommer bli affärslokaler.

Omena hotels är en finsk hotellkedja och etablerade sig 2010 för första gången utanför Finland med Omena Köpenhamn. Konceptet bygger på låga rumspriser, onlinebokning och obemannade hotell. I början på 2010 får Stockholm sitt första Omena hotell mitt i Vasastan.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertexter

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Ny lag om tvistelösning för de privata fastighetsägarnas hyresförhandlingar

Sverige Under fredagen klubbades en ny lag som börjar gälla 1 januari nästa år. Den ska hjälpa till med tvistelösningen med privata hyresvärdar. Fastighetssverige tog reda på vad Socialdemokraterna velat åstadkomma med lagförslaget som nu klubbats och varför vänsterpartiet har invändningar mot den.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige