Image

AP Fastigheters kreativa centrum etablerat

BYGG Scenkonstcentrum, designkollektiv och Guldäggsjuryn. AP Fastigheters vision om att skapa ett kreativt centrum vid Telefonplan för nu anses vara förverkligad.
Publicerad den 17 Januari 2008

Guldäggsjuryn kommer att sitta på Telefonplan till slutet av februari och arbeta med nomineringarna till Guldägget. Guldägget är Sveriges Reklamförbunds årliga tävling som syftar till att lyfta fram Sveriges bästa reklam. Vinnarna koras i Stockholms konserthus den 3:e april. Totalt huserar nu ett 30-tal kreativa verksamheter i AP Fastigheters kreativa centrum vid Telefonplan.

- AP Fastigheter jobbar fokuserat med att fylla lokalerna kring Telefonplan med olika typer av kreativa verksamheter. Att Guldäggsjuryn sitter vid Telefonplan istället för i City ser vi som ytterligare ett tecken på att Telefonplan har kommit att associeras med design och kreativitet, säger Johanna Lindberg, projektledare på AP Fastigheter.

För FastighetsSverige berättar hon att hon anser att visionen om ett kreativt centrum nu är uppfylld.
- Så är det absolut, och vi har egentligen aldrig tvivlat på att vi skulle lyckas med det här. Konstfack var ett mycket bra utgångsläge och sedan har det vuxit kring det, säger Johanna Lindberg till FastighetsSverige.

Däremot tror hon inte att de kommer att bli \″färdiga\″.
- En del av det unika med platsen är just föränderligheten och nyskapandet, så de verksamheter som finns där kommer alltid att ha en möjlighet att påverka utformningen, säger Johanna Lindberg.

Framåt är det mycket på gång vid Telefonplan, bland annat ska arbetet med en eventarena i Ericssons gamla höglager färdigställas.
- Mycket av det vi har på gång kommer att vara klart under 2009, säger Johanna Lindberg.

FAKTA AP Fastigheters yta vid Telefonplan
Totalt: 108000 kvadratmeter, varav 16000 kvadratmeter projektyta
Uthyrt: 82000 kvadratmeter

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige