Image

AP hyr ut till ny myndighet

UTHYRNING Den nya Strålsäkerhetsmyndigheten flyttar i juni in på Solna Strandväg 96 i Solna Strand. Myndigheten hyr 8600 kvadratmeter av AP Fastigheter.
Publicerad den 17 Mars 2008

Strålsäkerhetsmyndigheten är en sammanslagning av Statens strålskyddsinstitut (SSI) och Statens kärnkraftsinspektion. SSI sitter redan i den aktuella fastigheten, i en lokal på 5000 kvadratmeter.

Inflyttning sker mellan juni och september och det nya hyresavtalet löper över sex år.
Strålsäkerhetsmyndigheten kommer inledningsvis att vara bemannad med 200-230 anställda, men lokalerna är anpassade för att kunna rymma 250 arbetsplatser.

Från början tittade man på ett tiotal lokalalternativ men i slutänden stod valet mellan Solna Strand och Kungsholmen.

– Vi är självklart mycket nöjda med att valet föll på våra lokaler i Solna Strand, säger Eva Glans, affärsansvarig på AP Fastigheter. Vi vet att SSI tidigare har trivts bra i lokalerna, området och uppskattat fastigheten, en karaktärsfull byggnad från 1949 som genomgick en stor ombyggnad och modernisering 1999. Vi är därför övertygade om att den nya myndigheten har valt lokaler som stödjer deras verksamhet och skapar trivsel bland medarbetarna.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige