Image
Josefin Lindstrand.
Josefin Lindstrand. Bild: Ansvar Säkerhet

Ansvar Säkerhet förstärker styrelsen med banktopp

Karriär Ansvar Säkerhet tar in Josefin Lindstrand med erfarenhet från bland annat Citibank och Swedbank till styrelsen.
Publicerad den 2 September 2024
Jessica Löfström. Bild: Ansvar Säkerhet
Jessica Löfström.

Josefin Lindstrand har tidigare bland annat ingått i Citibanks nordiska ledningsgrupp samt som ledamot av Swedbanks styrelse med uppdrag att återvinna den bankens förtroende och att stärka bankens processer för bolagsstyrning, riskhantering och motverkan av penningtvätt. Hon har gedigen erfarenhet från den finansiella sektorn vilket är värdefullt för Ansvar Säkerhets fortsatta utveckling och tillväxt. De nya regelverken CSRD, ESRS och CSDD kommer att öka kraven på bolagens styrelse och ledning att systematiskt arbeta för kontroll och uppföljning och kommer att utgöra ett än större och viktigare område för Ansvar Säkerhet.

– Josefin Lindstrand är en av Sveriges främsta experter inom bolagsstyrning och riskhantering och vi är väldigt glada över att välkomna henne som ledamot i Ansvar Säkerhet. Josefins erfarenhet från banksektorn är central då penningtvätt och arbetslivskriminalitet är nära förknippade och vi ser att mängden befarad penningtvätt ökar i såväl kommunala, privata och börsnoterade verksamheter. Vi ser mer välorganiserade kriminella nätverk med internationella kopplingar. Josefins kompetens kommer att stärka vår position som ledande aktör inom granskning av socialt ansvar, arbetsrättsliga villkor samt stävja kriminalitet i närings- och arbetslivet, säger Jessica Löfström, grundare och VD för Ansvar Säkerhet.

Josefin Lindstrand kommenterar sin nya roll:
– Det är med stor entusiasm jag tar mig an uppdraget i Ansvar Säkerhets styrelse. Företagets arbete med att motverka näringslivsrelaterad kriminalitet är mer relevant än någonsin, och jag ser mycket fram emot att bidra till fortsatt framgång och tillväxt.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är fastighetsägarna som ska vattna vår mark"

Bygg/Arkitektur Staden finns för att vara en plats där vi kan mötas och utbyta varor och tjänster. I det sammanhanget lyfts ofta det småskaliga entreprenörsskapet fram – av politiker, stadsutvecklare och fastighetsägare – som något positivt, något man värnar om. Men hur ser verkligheten ut för den lilla entreprenören? Fastighetssverige har träffat och pratat med Karl Grafström, Business Area Manager på Poppels Hantverksbryggeri som nyligen flyttade in i nya lokaler i Vasakronans Platinan vid Lilla Bommen i Göteborg.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige