Image

Annehem säljer för 417 miljoner

Transaktioner Peabs dotterföretag Annehem har avyttrat fastigheten Värdshuset 3 på stadsdelen Hyllie i Malmö till SPP Fastigheter som ingår i den norska finans- och försäkringskoncernen Storebrand.
Publicerad den 17 December 2013
Annons
Image
Marita Loft. Bild: SEB
Marita Loft.

Fastigheten har en total uthyrningsbar yta på 4 300 kvadratmeter och är strategiskt belägen intill Citytunnelns station på Hyllie. Den innehåller såväl kontorslokaler som affärslokaler.

Annehem har även tecknat en avsiktsförklaring om att avyttra en fastighet belägen en kilometer från Märsta centrum norr om Stockholm till SPP Fastigheter.

Fastigheten består av fyra hyreshus med en uthyrningsbar yta på 7 000 kvadratmeter. Bostadshusen är under produktion och beräknas vara färdigställda vid halvårsskiftet 2014.

Den sammanlagda köpeskillingen för de två fastigheterna uppgår till 417 miljoner kronor.

- Fastigheten i Hyllie har ett mycket attraktivt läge. Produktionen av nästa etapp pågår med ett hotell som ska ha 300 rum, stora konferensmöjligheter och med Choice som operatör. Nu fokuserar vi på arbetet med att ytterligare utveckla området och planerar för det högsta huset, som är etapp 4, säger Annehems vd Pia Andersson.

- Vi är mycket nöjda med att ha förvärvat fastigheten i Hyllie och vi ser fram emot att slutföra affären i Märsta. Båda projekten är i linje med vår strategi att etablera oss på ett miljöriktigt sätt i områden med en god utvecklingspotential , säger Marita Loft, vd Storebrand Fastigheter.

Ämnen

Storebrand på Branschguiden

Storebrand Kapitalförvaltning - Storebrand Asset Management AS - är ett helägt dotterbolag till Storebrand ASA. Vårt mål är att våra produkter ska vara enkla, ge värde för pengarna och vara hållbara. Samtidigt ska de fungera som effektiva byggklossar i olika investeringsportföljer. Vi har över 730 miljarder kronor under förvaltning och hela kapitalet förvaltas med ambitiösa hållbarhetskriterier.

Läs mer om Storebrand på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Så vill internationella aktören växa på Göteborgs heta logistikmarknad

Bolag Verdion fortsätter växa i Sverige – senast genom en tung investering i Bäckebol i Göteborg. För Fastighetssverige berättar Johan Nihlmark, Head of Business Development Nordics på Verdion, om synen på Göteborg som logistikmarknad och tillväxtambitionerna i staden, nya satsningar på spekulationsutveckling och om hur man ser på 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige