Image
Anna Jepson.
Anna Jepson. Bild: Besqab

Anna Jepson blir ny CFO för Atrium Ljungberg

Bolag Anna Jepson tillträder rollen som ny CFO den 1 december 2024. Hon kommer närmast från Besqab där hon varit CFO.
Publicerad den 16 Maj 2024

Anna Jepson har mångårig och bred erfarenhet inom ekonomi och finans i bygg- och fastighetsbranschen. Hon kommer närmast från Besqab och dessförinnan Svenska Handelsfastigheter.
– Jag är väldigt glad att Anna tackat ja till rollen som cfo för Atrium Ljungberg. Hon har en lång erfarenhet från branschen och kommer att bidra med mycket kompetens och affärsdriv med ett gediget ledarskap och hon delar våra grundvärderingar, säger Annica Ånäs, vd för Atrium Ljungberg.

I uppdraget som CFO för Atrium Ljungberg ingår ett ansvar för de affärsstödjande funktionerna som, förutom ekonomi och finans, även omfattar områdena juridik och hållbarhet. Hon kommer att ingå i bolagsledningen och tillträder sin tjänst den 1 december 2024.
– Det är med stor glädje jag tackar ja till rollen som cfo. Atrium Ljungberg är ett stabilt bolag med en spännande vision. Jag ser fram emot att bidra till såväl utvecklingen av bolaget som projektportföljen som innefattar några av Sveriges mest spännande stadsutvecklingsprojekt, säger Anna Jepson. Atrium Ljungberg har positionerat sig som ett innovativt bolag med starkt hållbarhetsfokus – nyckelfaktorer för att skapa värde över tid, avslutar Anna Jepson.

Atrium Ljungbergs bolagsledning består efter rekryteringen av: Annica Ånäs, vd, Mattias Celinder, affärsområdeschef fastigheter, Linus Kjellberg, affärsområdeschef affärsutveckling, Angela Berg, affärsområdeschef Projekt, Helena Martini, HR-chef, Erik Skalin, affärsområdeschef Leasing samt Anna Jepson, CFO. Vd Annica Ånäs kommer att fungera som tillförordnad CFO till dess att Anna Jepson tillträder sin tjänst i december.

Besqab inleder nu rekryteringsprocessen av en ny CFO.
– Det är alltid tråkigt när en duktig medarbetare lämnar bolaget, men jag önskar Anna ett stort lycka till med det nya uppdraget. Hon kommer att arbeta med den pågående bolagsintegrationen i ytterligare sex månader, vilket ger oss gott om utrymme att rekrytera en efterträdare till rollen som CFO. Vi står inför en spännande resa, med siktet inställt på att bli ledande bostadsutvecklare i Storstockholm och Uppsala, säger Magnus Andersson, vd för Besqab.
– Det nya Besqab som håller på att ta form är ett fantastiskt bolag, med gedigen kompetens och kunniga medarbetare. Jag känner ett fortsatt stort engagemang i att driva arbetet vidare under det kommande halvåret och förbereda bästa möjliga överlämning åt min efterträdare, säger Anna Jepson.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Insatsteam ska lösa bostadsbyggandet i nyindustrialiseringsorter

Bostäder Fyra bostadsministrar, 3,5 år som samordnare och varav ett år som utredare – nu kommer förslagen från den statliga utredaren för hur bostadsbyggandet ska öka. Rapport från ett skeende är namnet som utredare Peter Larsson gett utredningen om hur samhällsbyggandet i Norrbottens och Västerbottens län ska öka och strukturella hinder minska. Tre förslag är redan under beredning och nu kommer fler förslag på hur aktörerna ska samordnas för att säkra befolkningsförsörjningen ska gå i rätt takt för den gröna industrins framfart.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige