Image
Snabbgross ligger i Ankarhagens fastighet Östanvinden 4, på Örsholmen.
Snabbgross ligger i Ankarhagens fastighet Östanvinden 4, på Örsholmen. Bild: Ankarhagen

Ankarhagen säkrar Snabbgross till Karlstadläge

Uthyrning I början av sommaren slog Axfoodägda Snabbgross upp portarna till en ny, fräsch livsmedelsbutik för restaurangkunder på Örsholmen i Karlstad. Hyresvärden Ankarhagen välkomnar Snabbgross till den 18 000 kvadratmeter stora fastigheten som delas med Lernia, fraktföretaget Instabox, Stena, Landstinget och en toppmodern padelhall i LifePadels regi. Ankarhagen spår ett ökat intresse för nyetableringar i området
Publicerad den 28 Augusti 2021

Snabbgross är Ankarhagens senaste tillskott i hyresgästmixen på Örsholmen. Lokalanpassningen för en toppmodern livsmedelsbutik har pågått sedan hösten 2020, vilket har inneburit en lång rad anpassningar av den 2650 kvadratmeter stora lokalen med ett tioårigt hyresavtal i grunden.

Såväl Ankarhagen som Snabbgross är nöjda med etableringen i området.
– Vi har varit med länge på Örsholmen som har utvecklats från ett avskilt industriområde till att länkas ihop med Karlstads centrala delar. Detta har gjort att expansiva verksamheter som Snabbgross ser stor tillväxtpotential i området. Idag är endast cirka 2000 av fastighetens totalt 18 000 kvadratmeter vakant, säger Markus Sjövall, vd för Ankarhagen.

Så här kommenterar Snabbgross butikschef Robert Rehnberg företagets närvaro i Karlstad:
– Karlstad sjuder och vår stora butik på Örsholmen ger oss möjlighet att tillgodose restaurang-, café- och fastfood-marknaden i hela Värmland med ett brett sortiment grossistvaror av hög kvalitet till låga priser. Vår nya butik genererar också större utrymmen för distribution och via butikens e-handel skapar Snabbgross ytterligare möjligheter för Karlstads och regionens restaurangkunder.

Snabbgross ligger i Ankarhagens fastighet Östanvinden 4, på Örsholmen. Utöver den äger Ankarhagen ytterligare 9 fastigheter i området. Nattvinden 5, Nattvinden 3, Blåsten 10, Blåsten 9, Sjövinden 3, Sjövinden 2, Hammaren 24, Klubban 7, och Brisen 5.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige