Image

Amasten köper i Umeå

Transaktioner Amasten har tecknat avtal om att köpa två nyproducerade Riki-hus i Umeå. Transaktionerna sker i bolagsform och baseras på underliggande fastighetsvärden om totalt 87 miljoner kronor.
Publicerad den 19 November 2018

En av fastigheterna, med slutligt fastighetsvärde om 39 miljoner kronor, är under produktion och färdigställs första september 2019. Fastigheterna beräknas tillträdas under fjärde kvartalet och säljare är Sterner Stenhus Förvaltning.
– Vi ser fram emot att kunna växa ytterligare i Umeå. Umeå är Norrlands huvudstad och en av Sveriges snabbast växande städer, vilket går i linje med vår strategi, säger Jan-Erik Höjvall, vd för Amasten.

Sterner Stenhus Förvaltning äger 51 procent av Sterner Stenhus Fastigheter. Sterner Stenhus Fastigheter äger 17,2 procent av Amasten. Med anledning av Sterner Stenhus Fastighet AB:s närståendeställning till Amasten är transaktionen villkorad av en extra bolagsstämmas godkännande.

Förvärven omfattar totalt 77 lägenheter och 2 600 kvadratmeter med ett sammanlagt hyresvärde om 4,7 miljoner kronor per år. Direktavkastningen bedöms uppgå till 4,5 procent. Samtliga villkor för transaktionen kommer presenteras i samband med kallelse till extra bolagsstämma vilken kommer offentliggöras inom kort.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Ny regionchef syr om Sernekes kostym

Karriär Visionen är ännu inte klar. Inte så konstigt då Markus Arfvidsson enbart hunnit sitta på stolen som regionchef för Serneke Göteborg i några veckor. Hans uppdrag är att stärka bolagets affär och få det att växa på göteborgsmarknaden. Fastighetssverige tog ett samtal om varför han gillar vägar och hur det var att lämna Skanska efter 27 år.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige