Image

Amasten hyr ut i Finspång och Karlskoga

Uthyrning Amasten har genomfört uthyrningar i sina nyligen tillträdda fastigheter i Finspång och Karlskoga.
Publicerad den 12 September 2014
Annons
Image
David Dahlgren. Bild: Pixprovider
David Dahlgren.

Amasten har sedan förvärven av de fastigheter som tillträddes 30 juni tecknat nya hyreskontrakt som minskar vakanserna av kommersiella ytor i portföljen med 18 procent.

För Amastens portfölj som helhet innebär det att uthyrningsgraden ökar till 94 procent.

Sammanlagt har nya hyreskontrakt motsvarande årshyror på 2,9 miljoner kronor och 3 700 kvadratmeter tecknats under tredje kvartalet, varav 57 procent är omförhandling av befintliga kontrakt och resterande del är nytecknade hyreskontrakt på tidigare vakanta ytor. Uthyrningarna har skett i Finspång och Karlskoga, och den genomsnittliga kontraktslängden är drygt fyra år.

- Genom de nytecknade kontrakten har vi minskat vakanserna på de kommersiella ytorna i portföljen med 18 procent. Vidare har vi uppnått en kontraktslängd på i genomsnitt över fyra år, vilket är längre än de treåriga kontrakt som är vanliga på kommersiella lokaler i mindre och medelstora orter, säger David Dahlgren, vd för Amasten.

- Uthyrningarna visar att Amastens affärsmodell bär, det vill säga att fokusera på centralt belägna fastigheter i medelstora orter för att generera stabila kassaflöden och värdeökningar till våra aktieägare, säger David Dahlgren.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är brittiska investerarens nordiska planer

Bolag ICG gick in i Finland i slutet av 2021 genom förvärvet av Thermo Fishers finska huvudkontor och FoU-anläggning från Niam. Chad Brown, vd på ICG, berättar för Fastighetssverige om förvärvet, ICG:s syn på de nordiska marknaderna och om deras tillväxtplaner i Norden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY