Image
Altaal köper CGI:s huvudkontor av Niam.
Altaal köper CGI:s huvudkontor av Niam. Bild: Niam

Altaal köper av Niam

Transaktioner Altaal fortsätter göra affärer i Finland – köper kontorsfastighet i Helsingfors av Niam.
Publicerad den 19 November 2021

Byggnaden som ligger i Pitäjänmäki, i nordvästra Helsingfors, omfattar totalt 18 500 kvadratmeter fördelat över sju våningar med ett centralt atrium. Den högkvalitativa byggnaden kommer att omvandlas till en grön och hybrid kontorsfastighet för att möta morgondagens efterfrågan och krav på moderna och flexibla arbetsmiljöer.
– Vi fortsätter att leverera enligt vår “brown-to-green"-strategi där vi vill skapa ett nätverk av kontor som erbjuder design, hållbarhet och en hybrid arbetsmiljö. Vår portfölj växer och omfattar nu cirka 50 000 kvadratmeter. Helsingfors är en fantastisk stad med flera intressanta och fundamentala förutsättningar för vår produkt och vårt framtida erbjudande, säger Henrik Schmidt, grundare, Altaal

Altaal har en ambition om att spela en betydande roll i utvecklingen av morgondagens kontor. Bolaget kommer att vara en nettoköpare av högkvalitativa kontorsfastigheter i och runt Helsingfors i många år framöver.
– Pitäjänmäki är en mycket intressant del av Helsingfors som vi tror kommer bli ännu bättre givet utvecklingen av Spårjokern, en snabbspårväg, vars station kommer ligga inom 100 meter från fastigheten. Infrastrukturinvesteringar stödjer tillgångsvärden och mikroläget kommer bara att bli bättre med den nya kommunikativa förbindelsen, säger Stefan Gattberg, grundare, Altaal

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige