Image

Alma stänger sin första fond

Bolag Alma Property Partners genomför sista stängning i sin första opportunistiska fastighetsfond med 1,4 miljarder kronor i kapitalförbindelser.
Publicerad den 20 September 2017

Investerarna innefattar institutioner från Sverige, Tyskland, Frankrike och Storbritannien. Fonden har en investeringskapacitet på fyra miljarder kronor.

- Att fullfölja kapitalanskaffningen för vår första fond är en betydelsefull milstolpe. Vi är väldigt tacksamma för alla investerare som har stöttat oss, säger Sloan Wobbeking, partner & CEO för Alma Property Partners.

Almas investeringsverksamhet leds av Simon de Chateau, Partner & CIO för Alma Property Partners. Efter att ha genomfört 14 transaktioner i åtta investeringsteman inom bostäder, handel, kontor, industri samt logistik är över 60 procent av fonden redan investerad, och 75 procent förväntas vara investerat i slutet av 2017.

- Vi har identifierat många attraktiva förvärvsmöjligheter, vilket lett till att vi redan har kunnat investera en stor del utav fonden. Vi har fortsatt en stark pipeline av tilltalande investeringsmöjligheter. Vi tror att vårt fokus på mindre transaktioner där vi kan frigöra värdet genom olika aktiva förvaltningsstrategier utgör ett unikt erbjudande till investerare som söker exponering mot den nordiska fastighetsmarknaden, säger Simon de Chateâu, partner & CIO för Alma Property Partners.

Rådgivare i samband med etableringen av Alma Property Partners I AB var Probitas Partners och Roschier Advokatbyrå.

- Alma representerar ytterligare ett exempel där Probitas identifierar och hjälper till att skaffa kapital för en framtida ledande fondförvaltare. Almas starka första fondresning och investeringstakt uppvisar deras förmåga att bli en ledande PERE-firma i Norden, säger Haakon Gresvig från Probitas Partners.

Almas fastighetsfond fokuserar på värdeskapande investeringar i både bostäder och kommersiella fastigheter i Sverige, Finland, Danmark och Norge.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det finns ett starkt intresse på kontorsmarknaden"

Bygg/Arkitektur Sveriges högsta kontorshus Citygate i Göteborg har nått sina 144 meter på höjden och nu är det insidan som ska färdigställas det närmaste året. Hittills har Skanska hyrt ut drygt 30 procent av den väldiga skrapan men den siffran kommer snabbt att stiga, det berättar Skanskas marknadschef Mats Dynevik för Fastighetssverige. Här berättar han mer om den höga efterfrågan på nyproducerade kontor och hur uthyrningsmarknaden snabbt blivit bättre efter sommaren 2021.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY