Image

Alma och Byggvesta utvecklar i Upplands Väsby

Bygg/Arkitektur Alma Property Partners och Byggvesta har bildat ett gemensamt bolag för att utveckla Optimusområdet i Upplands Väsby.
Publicerad den 21 December 2017
Optimusområdet. Bild: Alma Property Partners
Optimusområdet.

Tillsammans ska bolagen utveckla området kring Optimusfabriken med stadsmässig och varierad bebyggelse. Den kommande stadsdelen ligger i direkt anslutning till Väsby Entré och kommer rymma upp till 1 000 nya bostäder, cirka 1 000 arbetsplatser och ett varierat serviceutbud.

Alma köpte Optimusområdet i Upplands Väsby från Gamla Livförsäkringsaktiebolaget SEB Trygg Liv i juli 2016. Området omfattar i dag 50 000 kvadratmeter mark med 36 500 kvadratmeter bebyggelse i form av kontor, verksamhetslokaler och lokaler för olika samhällsfunktioner.

– Det känns väldigt bra att inleda samarbetet med Byggvesta som är en van stadsbyggare och en förstklassig bostadsutvecklare. Vi kommer gemensamt att kunna bidra till utvecklingen av området kring pendeltågsstationen och Väsby Entré till att bli en viktig länk på pärlbandet mellan Stockholms Central och Arlanda, säger Simon de Chateau, Partner & CIO för Alma Property Partners.

Vid utvecklingen av Optimusområdet kommer Alma och Byggvesta att samarbeta nära med Upplands Väsby kommun.

– Vi är glada att samarbeta med Alma. Vi kan utnyttja våra kompetenser och gemensamt utveckla områdets unika värden. Här kommer man kunna hitta det bästa bostadsläget i Upplands Väsby utvecklat för en modern livsstil i en anrik miljö. Tillsammans med kommunen och Alma tror vi att vi kan skapa något unikt och bra, säger Marcus Svensson, vd på Byggvesta Development.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige