Image

Alm köper i Hässelby

Transaktioner Alm Equity har köpt två bostadsprojekt i Hässelby strand, Stockholm av Skanska.
Publicerad den 6 November 2013

De två fastigheterna ligger mitt i centrum och omfattar en byggrätt om cirka 13 650 kvadratmeter bostäder och 1 635 kvadratmeter lokaler. Totalt rör det sig om cirka 170 bostäder. Projekten skall utvecklas etappvis och upplåtelseformen kommer vara bostadsrätter eller hyresrätter.

Hässelby strand genomgår stora förändringar. De senaste åren har Stockholm stad tillsammans med Skanska drivit fram ny detaljplan för centrumet innebärande nya bostäder, nytt torg, ny tunnelbaneentré och nya miljöer som komplement till befintliga 1950-talets låga smalhus och höga punkthus.

- Hässelby strand har stor potential och läget för dessa projekt är mycket attraktivt intill service, tunnelbana, grönområden och Mälaren. I och med det perfekta kollektivtrafikläget passar området väl både för unga vuxna samt familjer och äldre, säger Joakim Alm, vd ALM Equity.

Relaterade artiklar

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

"Kommer inte bygga på spekulation"

Bolag Catena sitter på en stor projektportfölj. Men trots att man gjort ett rekordår håller man igen på projektstarter – särskilt under den tid det tar för hyresgäster att komma till beslut om lokalbehov och avtal, berättar vd Jörgen Eriksson under bolagets bokslutspresentation.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige