Image
Wallfast är byggaktör när Smedshagens bostadsområde i Hässelby ska få 500 nya bostäder.

500 nya bostäder på gång i Västerort

Bygg/Arkitektur Smedshagens bostadsområde i Hässelby har cirka 700 bostäder idag – de ska nu kompletteras med cirka 500 nya hyres- och bostadsrätter. Detaljplanen väntas få grönt ljus den här veckan.


Till vänster syns en illustration av möjlig utformning på ett av de nya bostadskvarteren. Till höger syns ett exempel på småskaligt bostadskvarter, en illustration av möjlig utformning.

Så blir Hässelbys nya bostadsområde – tillför över 700 bostäder

Bygg/Arkitektur Besqab och Ikano Bostad är två av aktörerna som ska vara med och förtäta nordväst om Stockholm. Fastighetssverige berättar mer.


Gestaltningsförslag med vy från Växthusvägen norrut.

400 meter lång sträcka ska bebyggas med hundratals bostäder

Bostäder Hässelby villastad ska få ett långsmalt tillskott när Svenska Bostäder bygger över 200 bostäder.


Volymstudie söderifrån med tillkommande bebyggelse i vitt.

Massiv bostadssatsning i Hässelby

Bygg/Arkitektur Hässelbyverkets område ska omvandlas och göra plats för närmare 1 500 nya bostäder de kommande åren. Fastighetssverige berättar mer om detaljerna i den omfattande utvecklingen.


Ikano bygger hyresrätter i Stockholm

Bostäder I Riddersvik i Hässelby ska närmare 600 bostäder byggas. Ikano Bostad kommer att stå för drygt 150 av bostäderna.


Serneke bygger hyreslägenheter i Hässelby

Bygg/Arkitektur Svenska Bostäder har kontrakterat Serneke att bygga 108 hyreslägenheter i kvarteret Skogsstjärnan i Hässelby i Stockholm.


Vårdcentralen i Åkermyntan expanderar

Uthyrning Vårdcentralen Legevisitten utökar sina ytor i Citycons köpcentrum Åkermyntan i Hässelby till 1 122 kvadratmeter.


Norrmän köper av Plantagen

Transaktioner Plantagen säljer två fastigheter, i Hässelby och Borås, till ett norskt bolag, skapat av det norska investmentbolaget Industrifinans Capital AS.
Ägarna till bolaget är privatpersoner och stiftelser.


Alm köper i Hässelby

Transaktioner Alm Equity har köpt två bostadsprojekt i Hässelby strand, Stockholm av Skanska.


Wallenstam säljer Hässelbyhotell

Transaktioner Wallenstam säljer det så kallade familjehotellet i Hässelby för 300 miljoner kronor till familjen Bengt Lindén. Köpeskillingen överstiger värdering med cirka 15 procent.