Image
Alm Equity får markanvisning i Barkarbystaden.
Alm Equity får markanvisning i Barkarbystaden. Bild: ALM Equity

Alm Equity vinner markanvisning för kontor och kommersiell verksamhet i Barkarby

Bygg/Arkitektur Markanvisningen i Barkarby avser 13 000 kvadratmeter BTA för kontor och kommersiell verksamhet i kvarter 5. Här planerar Alm Equity för 11 000 kvadratmeter kontorsytor och 2 000 kvadratmeter kommersiella lokaler.
Publicerad den 16 November 2021

Kvarter 5 kommer att ligga i ett mycket strategiskt viktigt läge, granne med Stockholmsregionens nya kollektivtrafiknod som binder samman Stockholm och Mälardalen på ett helt nytt sätt med tunnelbana, pendeltåg, buss, regional- och fjärrtåg i direkt anslutning till varandra.
– Vi är mycket glada över denna markanvisning då vi ser en stor potential i Barkarby för att skapa attraktiva arbetsplatser. Läget är mycket bra intill torg och kommande tunnelbana. Vi har tagit fram ett koncept med Tengbom arkitekter som vi tror kommer locka organisationer och företag som prioriterar en aktiv och hälsosam livsstil med närhet till bra kommunikationer. Med Alm Equity koncernens planerade bostäder i området kommer vi även kunna erbjuda en helhetslösning för de företag som etablerar sig i Barkarby, säger Fredrik Arpe, affärsområdeschef förvaltning, Alm Equity.

Alm Equity har sedan tidigare två markanvisningar och privata investeringar i området genom dotterbolag inom koncernen.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Årets hittills tuffaste börsmånad över – endast två bolag steg

Lista Nästan samtliga fastighetsbolags kurser lös rött under juni och för ett antal bolag föll kursen dramatiskt med över 40 procent. Här presenterar Fastighetssverige en lista över hur bolagen presterade på börsen under juni.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige