Image
Alm Equity får markanvisning i Barkarbystaden.

Alm Equity vinner markanvisning för kontor och kommersiell verksamhet i Barkarby

Bygg/Arkitektur Markanvisningen i Barkarby avser 13 000 kvadratmeter BTA för kontor och kommersiell verksamhet i kvarter 5. Här planerar Alm Equity för 11 000 kvadratmeter kontorsytor och 2 000 kvadratmeter kommersiella lokaler.


Fredrik Arpe.

Järntorgets vd tar plats i Alms ledningsgrupp

Bolag Fredrik Arpe har antagit uppdraget som affärsområdeschef för affärsområde förvaltning och utses samtidigt till vice vd och kommer ingå i Alm Equitys ledningsgrupp. Fredrik Arpe är i dag vd för Järntorget som förvärvades av Alm Equity i juni 2021.


Fredrik Arpe ny vd för Järntorget

Karriär Styrelsen i Järntorget Byggintressenter har utsett Fredrik Arpe till ny vd för koncernen. Han tillträder den 12 november.


Bostadsrätter ställs om till hyresrätter i Järfälla

Bygg/Arkitektur Delar av bostadsrättsprojektet Six Barkarbystaden ställs om till hyresrätter enligt en överenskommelse mellan Brabo och Järfälla kommun. Även Småa förändrar upplåtelseformen för sina planerade lägenheter i Barkarbystaden.


Fredrik Arpe blir ny vd på Småa

Karriär Småa har anställt Fredrik Arpe som ny vd. Han efterträder Peder Williamson som går i pension efter 16 år på bolaget.


Erlandsson bygger för Aros

Bygg/Arkitektur Aros Bostad har tecknat avtal med Erlandsson Bygg avseende nybyggnation av 161 lägenheter i Rosendal, Uppsala. Den totala entreprenadsumman uppgår till cirka 260 miljoner kronor.


Erlandsson får bygga i Gottsunda

Bygg/Arkitektur Uppsala kommuns mark- och exploateringsutskott har fattat beslut om att Erlandsson Bygg i Öst vinner markanvisningstävlingen för byggande av 120 bostadsrätter i centrala Gottsunda.


Arpe lämnar Byggvesta

Bolag Byggvestas vd och koncernchef Fredrik Arpe lämnar bolaget av personliga skäl. Bakgrunden är att han utvecklat en privat relation med en medarbetare och kollega.


Grön Bostad växer med 550 lägenheter

Bygg/Arkitektur Grön Bostad, som ägs av Afa Fastigheter och Byggvesta, växer med 550 lägenheter under den närmaste tvåårsperioden.


Alm Equity gör affärer med Byggvesta

Bygg/Arkitektur Alm Equity har tecknat ett samarbetsavtal med Byggvesta om byggrätter för bostäder på Rinkebyterrassen.
Samtidigt köper Alm Equity en byggrätt för bostäder i Gröndal av Byggvesta.


NCC säljer mer mark i Sundbyberg

Transaktioner Häromdagen sålde NCC Boende bostadsbyggrätter i Ursviksområdet i Sundbyberg till SKB.
Nu har NCC sålt ytterligare en fastighet med byggrätter i området, den här gången till Lindbäcks Bygg AB.


SKB köper byggklar mark i Sundbyberg

Transaktioner SKB, Stockholms kooperativa bostadsförening, köper byggklar mark i Ursviksområdet i Sundbyberg av NCC.