Image

Grön Bostad växer med 550 lägenheter

Bygg/Arkitektur Grön Bostad, som ägs av Afa Fastigheter och Byggvesta, växer med 550 lägenheter under den närmaste tvåårsperioden.
Publicerad den 8 Januari 2014

De 550 lägenheterna fördelas på fem fastigheter i Stockholm, Västerås och Uppsala.
Därmed utökas bolagets bestånd från 1 300 till 1 850 lägenheter.

Husen byggs enligt Byggvestas Egenvärmehus-koncept med stark miljöprofil, både vad gäller husens påverkan och hyresgästernas miljöavtryck. Husen kommer att färdigställas under kommande tvåårsperiod.

- Affären syftar till att väsentligt utöka Grön Bostads bestånd av långsiktigt hållbara hyresfastigheter, säger Rickard Backlund, vd för Grön Bostad.

- Vi vill verka som pådrivare av utvecklingen när vi investerar i fastigheter med mervärden för både boende och samhälle.

Byggvestas koncernchef Fredrik Arpe ser fortsatt expansion framför sig.

– Det är glädjande att vårt och Afas goda samarbete utvecklas vidare i Grön Bostad. Affären ger Byggvesta möjligheter att fortsätta vår starka expansion de kommande åren, för att stärka vår position som ledare för utvecklingen av hyresrätter i Sveriges tillväxtorter, säger Fredrik Arpe.

– Det är roligt att vi nu kan utöka Grön Bostad med ytterligare fastigheter med samma gröna inriktning som tidigare, säger Kristina Sawjani, transaktionsvarig på Afa.

- Det känns extra positivt att vi bidrar till att ytterligare ett hundratal studentlägenheter tillskapas Stockholms studenter – något som är avgörande för framtiden, säger Kristina Sawjani.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige