Image
Fredrik Arpe, tf vd för Svenska Nyttobostäder.
Fredrik Arpe, tf vd för Svenska Nyttobostäder. Bild: Järntorget

Negativt förvaltningsresultat för Nyttobostäder

Bolag Svenska Nyttobostäder redovisar hyresintäkter om 59 miljoner kronor för det första kvartalet 2023 (53). Förvaltningsresultatet var -22 miljoner kronor.(11).
Publicerad den 9 Maj 2023

Resultat för 1 januari – 31 mars 2023
Hyresintäkterna uppgick till 54 (42) Mkr
Driftnettot uppgick till 42 (35) Mkr
Förvaltningsresultatet uppgick till -22 (11) Mkr
Värdeförändringar för förvaltningsobjekt uppgick till -158 (272) Mkr
Kvartalets resultat efter skatt uppgick till -155 (224) Mkr och resultat per stamaktie uppgick till -2,73 (3,54) kr

"Vi arbetar nu mer aktivt med våra egna innehav, och en del av detta arbete innebär att vi i något eller några fall kommer att styra om projekt till ägarmarknaden och upplåta delar av lägenhetsbeståndet som bostadsrätter i stället för att behålla dem i egen förvaltning när det är mer fördelaktigt. Först ut är projektet Lignum vid Telefonplan i Stockholm med 204 lägenheter med tillträde i september/oktober", skriver bolaget i rapporten.

"Sammantaget innebär detta att vi har vidtagit och kommer att vidta åtgärder som avsevärt förbättrar vår finansiella ställning. Vi förblir dock ödmjuka inför den fortsatta utvecklingen på ränte- och fastighetsmarknaden och arbetar aktivt för att ytterligare stärka vår finansiella beredskap genom att utvärdera alternativa möjligheter för vårt fastighetsinnehav", skriver bolagets tillförordnade vd Fredrik Arpe.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Mårten Othérus blir ny vd för Nordr Sverige: "Finns stora möjligheter"

Karriär Efter 19 år i Veidekke och senare det som blev Nordr så har Mårten Othérus haft titlarna regionchef, affärsutvecklingschef och investeringschef. Nu kan han sätta verkställande direktör på meritlistan. Han berättar om hur han vill ta sig an bolagets utveckling framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige