Image

Erlandsson bygger för Aros

Bygg/Arkitektur Aros Bostad har tecknat avtal med Erlandsson Bygg avseende nybyggnation av 161 lägenheter i Rosendal, Uppsala. Den totala entreprenadsumman uppgår till cirka 260 miljoner kronor.
Publicerad den 25 Maj 2016

I Uppsalas nya stadsdel Rosendal planerar Aros Bostad för ett projekt med tre hus fördelat på 161 bostadsrätter samt lokaler för handel i bottenvåningen. Byggstart inleds under hösten.

Samir Taha, vd och partner på Aros Bostadsutveckling säger:
- Uppsala som region genomgår en stor förändring och vi ser fram emot att vara delaktiga i utvecklandet av Rosendal som en ny stadsdel. Detta är vår första byggstart i Uppsala, vilket vi tycker är riktigt kul. Det känns samtidigt tryggt att samarbeta med en etablerad part som Erlandsson Bygg när vi nu går mot byggstart i projektet.

- Byggnationen startar i september och beräknad första inflytt är i mitten av 2018. – Det är stimulerande att tillsammans med vår partner Aros Bostad AB få möjlighet att vara med och utforma en helt ny stadsdel i Uppsala och därmed kunna erbjuda moderna och hemtrevliga, säger Fredrik Arpe på Erlandsson Bygg.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Aros Bostad på Branschguiden

Aros Bostad är ett partnerägt fastighetsutvecklingsbolag med fokus på utveckling av moderna, funktionella och hållbara bostäder i attraktiva geografiska lägen, med materialval och gestaltning som står sig över tid. Bolaget förvärvar, utvecklar och/eller konverterar kommersiella fastigheter och mark till byggrätter eller färdiga bostäder. Genom att agera långsiktigt, med ansvar för hela värdekedjan, skapas en trygg bostadsaffär för kunderna och en stabil avkastning åt investerarna.

Huvudinvesterare är företrädesvis institutionellt kapital från Första AP-fonden, finlä...

Läs mer om Aros Bostad på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige