Image

Akademiska Hus tar regiondirektör från Skanska

Karriär Tomas Ringdahl har utsetts till ny regiondirektör för Akademiska Hus Syd. Han kommer närmast från Skanska, där han i 20 år har varit verksam i olika ledande befattningar. I sin nya roll kommer Tomas Ringdahl att driva utvecklingsprojekt i södra Sverige för över tre miljarder kronor.
Publicerad den 3 December 2012
Unni Sollbe. Bild: Stena Fastigheter. Bild: Stena Fastigheter
Unni Sollbe. Bild: Stena Fastigheter. Kerstin Lindberg Göransson. Bild: Akademiska Hus. Bild: Akademiska Hus
Kerstin Lindberg Göransson. Bild: Akademiska Hus. Tomas Ringdahl. Bild: Lars Strandeberg. Bild: Lars Strandeberg
Tomas Ringdahl. Bild: Lars Strandeberg.

Akademiska Hus Syd är en av sex regioner som tillsammans utgör Akademiska Hus, ett av Sveriges största fastighetsbolag. Regionen bygger och utvecklar kunskapsmiljöer för universitet och högskolor i Lund, Malmö, Alnarp, Kristianstad och Kalmar. Den största kunden är Lunds universitet.

Under de närmaste åren planerar Akademiska Hus att satsa över tre miljarder kronor för att möta framtidens behov av forsknings- och utbildningslokaler i region Syd. Ett av de större projekten är utvecklingen av Campus Lund, där Akademiska Hus och Lunds universitet nyligen har tagit fram en campusplan för universitetets fysiska miljö fram till 2025. Planen är också en viktig del i Lunds urbana utveckling. Ytterligare ett projekt är Malmö högskolas nya profilbyggnad Niagara som just nu byggs på Universitetsholmen i Malmö.

– Tomas Ringdahls långa erfarenhet inom bygg- och fastighetsbranschen och starka regionala förankring är av stor vikt i arbetet med att leda Akademiska Hus Syd i den intensiva utvecklingsfas som vi har framför oss. Tillsammans med våra kunder i södra Sverige kommer vi att fortsätta skapa nya miljöer för utbildning, forskning och innovation där möten och samarbeten mellan akademi, näringsliv och samhället i övrigt kan uppstå, säger Kerstin Lindberg Göransson, vd för Akademiska Hus.

– Jag ser fram emot att få delta i den fortsatta utvecklingen av Akademiska Hus verksamhet i södra Sverige. Lund med forskningsanläggningarna ESS och MAX IV kommer att vara en av Europas mest intressanta och expansiva regioner de närmaste åren och Lunds universitet är redan idag bland de främsta i Europa. Tillsammans med övriga universitet och högskolor inom regionen kommer det att erbjuda stora möjligheter till fortsatt utveckling, säger Tomas Ringdahl.

Tomas Ringdahl tillträder tjänsten den 1 januari och kommer att vara placerad på regionkontoret i Lund. Han blir direkt underställd koncernchefen och kommer även att ingå i Akademiska Hus koncernledning.

Tomas Ringdahl efterträder Unni Sollbe, som har gått vidare till en tjänst som vd för Stena Fastigheter Syd.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige