Image

Akademiska Hus satsar 70 miljoner på Campus Flemingsberg

Bolag Akademiska Hus investerar 70 miljoner kronor på att renovera huvudbyggnaden för Karolinska Institutet på Campus Flemingsberg i Huddinge. Ombyggnationen syftar bland annat till att kraftigt minska energiförbrukningen.
Publicerad den 18 Oktober 2012

Genom ett nytt ventilationssystem som möjliggör behovsanpassad temperering av tilluft, nya fönster och byte av bland annat kylbafflar, bedöms värme- och elförbrukningen att minska med 42 procent. Det motsvarar 24 procent av Akademiska Hus totala förbrukning av värme och el i hela Campus Flemingsberg. Även inneklimatet kommer genom ombyggnaden att förbättras och bättre anpassas till verksamheternas olika krav.

– Satsningen är ett led i Akademiska Hus ansvarsfulla och långsiktiga hållbarhetsarbete där lägre energiförbrukning i våra fastigheter är mycket viktigt, säger Sten Wetterblad, regiondirektör för Akademiska Hus Stockholm.

Byggnaden uppfördes på 70-talet om omfattar cirka 36 000 kvadratmeter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Heimstaden testar udda inslag i Kronprinsen

Bolag Om en månad invigs första delen av det nyrenoverade Kronprinsen i Malmö. En del av fokuset i den kommersiella ytan är på träning och hälsa. Fastighetssverige tog därför pulsen på Heimstaden om hur det ska gå med deras "nära-centrum stadsdelscentrum" nu.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige