Image
Akademiska Hus säljer mark i Linköping till kommunen.
Akademiska Hus säljer mark i Linköping till kommunen. Bild: Linköpings kommun.

Akademiska Hus säljer mark till Linköpings kommun

Transaktioner Akademiska Hus och Linköpings kommun har tecknat avtal om försäljning av drygt 110 000 kvadratmeter mark i anslutning till stadsdelen Vallastaden till en köpeskilling om cirka 150 miljoner kronor.
Publicerad den 13 April 2022

Försäljningen består av tre separata markområden som utgör en del av stamfastigheten Linköping Intellektet 1 med placering öster om Campus Valla och i direkt anslutning till den framväxande stadsdelen Vallastaden. Akademiska Hus säljer marken till Linköpings kommun i syfte att kommunen ska kunna detaljplanelägga och expandera Vallastaden.

– Nu kan Vallastaden växa ytterligare och fortsätta förstärka området med ny innovativ arkitektur, fler bostäder och utökad service, säger Muharrem Demirok (C), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.

Försäljningen av marken kommer även att leda till att Campus Vallas attraktivitets stärks.
– Försäljning bidrar i förlängningen till ett än attraktivare Campus Valla. Området berikas med närhet till en större sammanhängande stadsdel, som kan bidra till att tydligare länka samman Campus Valla med Linköping och stärka de befintliga kopplingarna till Vallastaden och Linköpings Science Park, säger Anna Alsborger, fastighetsdirektör på Akademiska Hus.

Linköpings kommun tillträder den 1 juni 2022.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Hållbarhetschefen: "Vi kan inte lagstifta engagemang"

Bolag Det är frivilligheten som gör platssamverkan lyckad. Det menar Mia Häggström, hållbarhetschef på Fabege. Just nu pågår en statlig utredning för en lagstiftning som undersöker frågan om att göra platssamverkan obligatoriskt för att öka tryggheten i den byggda miljön och arbeta brottsförebyggande. – Risken är att det blir ineffektivt och dyrt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige